Nové Nokia Mapy 3.0 s množstvím vylepšení

1

Společnost Nokia uvedla na trh novou verzi své mobilní mapovací a navigační služby Nokia Mapy. Nová aplikace přináší množství novinek, včetně 3D zobrazení budov, vylepšeného navádění v pěším módu a propojení s Ovi na počítači.

polečnost Nokia uvedla na trh novou verzi své mobilní mapovací a navigační služby Nokia Mapy, která již získala řadu ocenění. Současně bylo představeno personalizované on-line mapování v rámci služeb Ovi. Spojením aplikace Nokia Mapy a Ovi vzniká vůbec první služba, která zákazníkům umožňuje zdarma si předem vytvořit plán své cesty doma na PC a synchronizovat jej s mobilním telefonem. Tím pak mají v průběhu cesty zajištěn přístup k předem naplánovaným trasám a oblíbeným destinacím.

Kromě toho byla aplikace Nokia Mapy doplněna o několik nových funkcí, jako jsou například letecké snímky s vysokým rozlišením, 3D zobrazení 216 měst a map terénů, stejně jako nový přehled trasy v průběhu plánování i jízdy za pomoci hlasové navigace, kterou je možné k mapám dokoupit.

„Nokia nepochybně zvýšila použitelnost Map a s integrací služeb Ovi nyní jejich funkčnost ještě více vynikne,” podělil se o zkušenosti s navigací viceprezident Michael Halbherr. „Aplikace Nokia Mapy je službou, která umožňuje synchronizovat má oblíbená místa mezi mobilním telefonem a PC. To se stává dostatečným důvodem pro všechny uživatele, aby přešli z jiných osobních navigačních zařízení na aplikaci Nokia Mapy.”

Mapy v rámci služeb Ovi jsou více než pouhým mapovacím nástrojem. V průběhu nadcházejících měsíců se stanou místem, kde budou lidé ukládat a třídit místa určení, předem plánovat cesty a následně je editovat. Uživatelé mohou sdílet svá místa určení a veškerý osobní obsah své aplikace s přáteli, a zvát je tak na různé aktivity a sdílet s nimi zážitky.

Další nové možnosti aplikace Nokia Mapy zahrnují okamžitý přístup k informacím v reálném čase, jako jsou upozornění na kamery, bezpečné body a informace o dopravě ve vybraných zemích, stejně jako průvodce kulturními akcemi Wcities, který podává v reálném čase informace o různých akcích a filmech ve více než 450 destinacích.

Služba Walk pro pěší navigaci se oproti minulé verzi zdokonaluje přidáním navádění podle vzdušné čáry, jež dokáže najít nejkratší možnou vzdálenost mezi bodem A a bodem B. Budete-li se pohybovat spíše ve městě, zvuková signalizace a vibrace vás během pěší navigace upozorní, až bude na trase třeba odbočit. Úroveň detailu v mapách se zvýšila natolik, že lze například zobrazit více možných vchodů do jedné stanice metra.

Vyšší kvalita map je výsledkem vztahu, jenž navázaly Nokia a NAVTEQ. Tato spolupráce umožňuje společnosti Nokia lépe využít mapové údaje, které NAVTEQ dodává, a zajistit tak vyšší kvalitu a rozsáhlé pokrytí, jež zákazníkům zprostředkují lepší zážitky s navigací.

Nová verze aplikace Nokia Mapy pro vybrané mobilní přístroje je k dispozici na webové stránce Nokia Beta Labs: http://www.nokia.com/betalabs. On-line verze bude přístupná nahttp://maps.ovi.com. Protože jsou obě verze uvedeny na trh jako betaverze, některé funkce nemusejí být v této podobě dostupné; budou však přidány do budoucích verzí.

zdroj: Nokia

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
dobrý až na to, že jsem si to vše stáhl do nokie n78 a změnilo to název ikony pro mapy na smart2go, spustit to nelze, protože to najednou hledá server zjišťování polohy, pokud zadám ano, tak se nic neděje. Předtím jsem tam měl normální mapy atd., nyní nemám nic, protože při reinstalaci už nokia loader 3.0 hlásí,¨že to má nekompatibilní mapy.......ach jo, Nokie........

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze