Emporia, to není jen jediný telefon pro seniory

3

V Česku se do prodeje nedávno dostal telefon pro seniory s názvem Emporia Life. Na seznamu jich výrobce má už šest, resp. čtyři různé modely a dva s větší výdrží. My vás s nimi ve stručnosti seznámíme.

Emporia vyrábí mobilní telefony pro ty méně zručné, kteří s telefonem neradi pracují, telefonují, nebo esemeskují. Díky obrovským tlačítkům, čitelnému displeji a dlouhé výdrži si ovšem získává oblibu především u seniorů. Emporia, to jsou modely Life, Dual SIM, Time a Talk.

Emporia, to není jen jediný telefon pro seniory

Emporia Dual SIM - podpora dvou SIM karet, vnější CSTN displej s 65 tisíci barev, vnitřní TFT s 262 tisíci barev, 1,3 Mpx fotoaparát, microSD slot, USB 2.0, Bluetooth. Rozměry 113 x 53 x 18 mm a hmotnost 139 gramů.

Emporia Life - základní funkce pro volání a posílání SMS. Menu přístroje je srozumitelné a obsahuje minimum doplňkových nastavení. Obří tlačítka na klávesnici umožňují velmi snadné ovládání. Velký displej s rozlišením 128 x 160 px je koncipován v oranžové barvě, která umožňuje lepší rozlišení znaků, než jakákoliv jiná barva. Na zadní straně telefonu je umístěno speciální červené tlačítko pro rychlé vytočení pomoci. Jedním stiskem umožňuje vytočit až pět různých předdefinovaných kontaktů. Telefon je navíc vybaven speciálním tlačítkem pro budík, svítilnou a diodami, které signalizují příchozí hovor.

Emporia Life Plus - totožný telefon, pouze vylepšená výdrž a stříbrný design. Výdrž se pohybuje na hranici 250 hodin v pohotovostním režimu, 3 hodin volání. Velký displej s rozlišením 128 x 160 px je koncipován v oranžové barvě, která umožňuje lepší rozlišení znaků, než jakákoliv jiná barva.


Emporia Dual SIM, Life Plus a Life

Emporia Time - displej s rozlišením 128 x 160 px a oranžovou barvou, výdrž na hranici 250 hodin v pohotovostním režimu a 3 hodin volání. Vzhled se odlišuje flipem, který chrání klávesnici před nečistotami a poškrábáním.

Emporia Talk - displej s rozlišením 128 x 160 px, velká tlačítka přijmutí a odmítnutí hovoru, 200 hodin pohotovostního režimu, či 2 hodiny volání. Jeho rozměry jsou 127 x 49 x 17 mm a hmotnost 110 gramů.

Emporia Talk Plus - displej s rozlišením 128 x 160 px, velká tlačítka přijmutí a odmítnutí hovoru, 200 hodin pohotovostního režimu, či 2 hodiny volání. Jeho rozměry jsou 125 x 54 x 16 mm a hmotnost 110 gramů. Prediktivní vkládání textu.


Emporia Talk, Talk Plus a Time
Diskuze ke článku
daniela
Dobrý den,
snažím se tento mobil sehnat pro prarodiče ještě před Vánoci, ale je to nemožné...nejdřív, že bude, pak že bude později a teď že bude až příští rok. Napadá mne proto, že bych ho koupila v zahraničí, ale nevím, jak velký problém by potom byl mobil "počeštit"? Jak se zařizuje nahrání češtiny do mobilu? Díky
Paja
koupil jsem ho¨otci na amazonu.de za nějakých 136 EUR i s poštovným a nahrání češtiny teprve začínám řešit , tak kdyby někdo něco dejte pls vědět
Pavla
Dobry den,precetla jsem si prispevky ohledne mobilu Emporia Talk Plus a chtela jse jen napsat, ze my jsme tento telefon koupili v Nemecku a volali jsme vyrobci a ten nam bude posilat cesky softwer domu (do Mnichova)a pry behem mesice bude "Cestina" uz na trhu.Takze snad vam to aspon trochu zvedne naladu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze