Asus P320: první dojmy z testovaného kouzelníka

3

Asus představil na letošním veletrhu CeBIT komunikátor P320, v jehož výbavě zaujme 2 Mpx fotoaparát, kvarteto datových služeb, Wi-Fi nebo GPS. Zajímá vás cokoliv ohledně funkcí nebo chování telefonu? Pak se zeptejte, telefon právě testujeme.

Asus P320 je novinka klasické konstrukce s rozměry 99 x 55 x 13,3 mm a přijatelnou hmotností 105 gramů. Je kompatibilní ve třech pásmech sítí GSM 900 / 1800 / 1900 Mhz, telefon je tedy triální. Dotykový TFT displej nabízí rozlišení QVGA (240 x 320 px), zobrazí až 65 tisíc barev a jeho úhlopříčka činí 2,8". Novinka běží na operačním systému Windows Mobile 6.1 Professional. O chod telefonu se stará procesor TI OMAP taktovaný na 200 MHz, což v dnešní době není zrovna moc. Paměť se skládá z 64 MB RAM a 256 MB ROM. Lze ji rozšířit o paměťové karty microSD. Datová výbava zahrnuje pouze dvojici GPRS / EDGE, na podporu sítí 3. generace se bohužel pozapomnělo. Nechybí však Bluetooth 2.0 (profil A2DP), USB 2.0 (ActiveSync) a Wi-Fi (802.11 b/g).

Telefon nás zaujal hned po vybalení z krabice. Elegantní tenké tělo s kovovým nádechem, to je přesně ono, co člověka osloví. Součástí balení je autonabíječka, držák do auta, sluchátka, USB kabel, nabíječka, instalační CD a návod. V ruce se telefon dobře drží, displej lze ovládat buďto prsty, nebo stylusem, který našel své místo v levém horním rohu přístroje. Zadní lehce pogumovaná strana nese 2 Mpx fotoaparát s autofocusem. Vzhled pohotovostního režimu můžete jednoduše upravovat, přidat si oblíbené funkce a obrázek na pozadí. Počkejme si na celkový test povedeného smartphonu.


V balení s telefonem se nachází i držák do auta, autonabíječka ...


Elegantní tenké tělo se stříbrným orámováním
Diskuze ke článku
Vlastimil
Dobrý den,
zajímalo by mne jaké datové služby tento model podporuje (GPRS apod.) a také zda by nebylo vhodné dát sem na stránku video s prezentací tohoto modelu. Děkuji.
Jindřich Srb
Jindřich Srb
Dobry den, video bude součástí recenze. Vyckejte prosim. Datova vybava doplnena do clanku.
Erik
Dobrý deň.
Dosť je pre mňa dôležité Wi-Fi, tak by som rád vedel akú má citlivosť na príjem signálu. (beží pod Béčkom aj Géčkom?)
Podporuje telefón aj Javu ako Symbiany?
Chcel by som vedieť aké má video maximálne rozlíšenie. A začleniť ukážku z videa natočeného testovaným kúskom do recenzie, ak by to šlo. Spolupracuje fotoaparát s GPS?
Aká je to statická navigácia a či pôjde v pohode používať v aute, napr s I-Go. Aký tam je pre GPS čip?
A nakoniec kde to má repráčik na hlas. odposluch. Ďakujem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze