Evropané se spoléhají, že jim mobil zorganizuje život

Dvě třetiny Evropanů se spoléhají, že jim mobilní telefon zorganizuje život – používají ho jako hlavní kalkulačku, budík a kalendář. 70% mobilních telefonů užívaných pracovně v Evropě dosud nemá plné multimediální schopnosti.

Dvě třetiny Evropanů se spoléhají, že jim mobilní telefon zorganizuje život – používají ho jako hlavní kalkulačku, budík a kalendář. 70% mobilních telefonů užívaných pracovně v Evropě dosud nemá plné multimediální schopnosti, přestože téměř dvě třetiny (58%) Evropanů považuje multimediální funkce svého pracovního mobilního telefonu při své práci za zcela nezbytné.

Tato zjištění vyplynula z Evropského průzkumu užívání mobilů v práci, který pro společnost Samsung provedla renomovaná výzkumná agentura Vanson Bourne a kterého se účastnilo 5105 respondentů z Velké Británie, Německa, Francie Itálie a Španělska. Průzkum měl za úkol zmapovat možnosti nového multimediálního telefonu Samsung i900 Omnia.

Samsung logo

Mobilní telefony představují neodmyslitelnou součást většiny Evropanů a malý počet multimediálních manažerských mobilů, které jsou již v užívání, není způsoben tím, že by je firemní uživatelé nechtěli. Jak vyplynulo ze studie, ve skutečnosti téměř polovina (40%) evropských manažerů přiznává, že vlastní dva a nebo i více mobilních telefonů, aby pokryli své rozdílné potřeby. Dle průzkumu jsou Evropané na svých mobilních telefonech tak závislí, že téměř polovina (48%) se od nich nikdy neodloučí.

Vysoké požadavky Evropanů na funkcionalitu zahrnují poptávku po kvalitním fotoaparátu (35%), rychlém a snadno použitelném emailu (32%) a vysoké kapacitě paměti pro hry, obrázky a videa (23%). Stejně tak i mezi uživateli, kteří mobil nepoužívají při práci, si zhruba třetina respondentů (32%) přála snadný přístup k internetu a emailu ze svého současného telefonu.

Mobilní telefony se staly tak samozřejmou součástí života Evropanů, že jsou mnohem obvyklejší než ostatní mobilní zařízení. Téměř všichni dotazovaní (98%) vlastní mobilní telefon, mnohem vyšší počet než je majitelů MP3 přehrávače (55%), papírového diáře (44%) nebo digitálního fotoaparátu (79%).

Pan GeeSung Choi, prezident Samsung Telecommunications Business k tomu říká: „Chceme naslouchat tomu, co zákazníci chtějí. Naším cílem je nabídnout mobilní telefon pro každý životní styl. Evropský průzkum mobilního života dokazuje, že uživatelé chtějí stylové, snadno ovladatelné telefony, jednoduše připojitelné k internetu, s multimediálními funkcemi a nejnovějšími mobilními aplikacemi pro business. Díky dvaceti letům zkušeností ve vývoji mobilních telefonů, můžeme představit mobilní telefon i900 Omnia, který zákazníkům přinese vše, co od telefonu očekávají."

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze