Operátor O2 se připojil ke koalici pro digitální vysílání

Společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s. se jako další významný partner a jako přední telekomunikační operátor v České republice připojila ke Koalici pro digitální vysílání v ČR.

Tisková zpráva 25.7.2007

Společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s. se jako další významný partner a jako přední telekomunikační operátor v České republice připojila ke Koalici pro digitální vysílání, která má zájem na urychleném řešení stavu digitálního televizního vysílání v zemi a jeho rozvoji. Hlavním iniciátorem vzniku koalice je Národní koordinační skupina pro digitalizaci. Telefónica O2 Czech Republic již dlouhodobě podporuje digitalizaci v České republice a vždy byla jedním s hlavních propagátorů nových možností, které digitalizace přináší, jako je využívání MHP (Multimedia Home Platform) aplikací apod.

Operátor O2 se připojil ke koalici pro digitální vysílání

Stanislav Kůra, výkonný ředitel pro strategii a rozvoj produktů dodává: " Považujeme za přirozené připojit se ke koalici, která může napomoci uvedení nejmodernějších technologií a služeb do komerčního provozu také v České republice již v brzké době. O2 plně podporuje myšlenku na zpřístupnění všech výhod digitálního vysílání co největšímu množství diváků a další rozvoj programové nabídky a přístupu dalších televizních operátorů."

Telefónica O2 Czech Republic nabídla od 2. července 2007 jako první společnost u nás plošné vysílání programu České televize v kvalitě High Definition (HD). To je možné přijímat jak pomocí digitální televize O2TV v Praze a Brně, tak i díky digitálnímu pozemnímu vysílání (DVB-T).

O2 již nabízí v HD kvalitě program České televize (ČT1), která se na vývoji a implementaci vysílání ve vysoké kvalitě také podílí. V HD kvalitě je přenášeno kompletní programové schéma, přičemž obsah je na vyšší kvalitu konvertován moderní nahrávací technikou s HD technologií.

Webová stránka Národní koordinační skupiny pro digitalizaci - http://www.micr.cz/digitalizace/ a stránka věnovaná digitální koalici - http://www.micr.cz/digitv/

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze