T-Mobile získal cenu Firma roku - Rovné příležitosti 2008

T-Mobile získal prestižní 1. místo v letošním ročníku soutěže Firma roku: Rovné příležitosti, kterou již popáté uspořádala nevládní nezisková organizace Gender Studies.

T-Mobile získal prestižní 1. místo v letošním ročníku soutěže Firma roku: Rovné příležitosti, kterou již popáté uspořádala nevládní nezisková organizace Gender Studies. Výsledky byly vyhlášeny ve středu 12. listopadu na konferenci "Návrat rodičů do zaměstnání po mateřské/rodičovské dovolené". Soutěž Firma roku: Rovné příležitosti, jíž se zúčastnily desítky významných českých společností, má zvýšit motivaci a informovanost zaměstnavatelů v otázce rovných příležitostí žen a mužů na trhu práce. Účelem není jen vyzdvižení nejlepších, ale také motivování ostatních příklady dobrých praxí.

T-Mobile získal cenu Firma roku - Rovné příležitosti 2008

"Velmi si tohoto ocenění vážíme. Těší nás, že komplexní firemní program péče o zaměstnance, který se snažíme neustále zdokonalovat, byl shledán příkladem hodným následování," uvedla Barbora Stejskalová, výkonná ředitelka úseku lidských zdrojů společnosti T-Mobile Česká republika.

T-Mobile byl dle zdůvodnění pětičlenné odborné poroty oceněn zejména za systematickou koncepci slaďování pracovního a osobního života. K běžnějším flexibilním formám zaměstnání (pružná pracovní doba, práce z domova, částečné úvazky) přidává také sdílení pracovního místa a přerušení výkonu zaměstnání až na půl roku. Zavedení těchto forem práce je významnou novinkou letošního roku, jíž T-Mobile v rámci projektu Alternativa připravil ve spolupráci s Českou společností pro rozvoj lidských zdrojů.

T-Mobile získal cenu Firma roku - Rovné příležitosti 2008

Porota kladně hodnotila také fakt, že T-Mobile pravidelně a často provádí průzkumy potřeb svých zaměstnankyň a zaměstnanců, např. nedávno na téma potřeb rodičů. Firma rovněž realizuje platové průzkumy a prosazuje spravedlivé a nediskriminační podmínky finančního ohodnocení práce. Systém benefitů v T-Mobile funguje prostřednictvím široké nabídky tzv. Cafeterie, která zahrnuje mimo jiné těhotenské kurzy, příspěvky na zařízení péče o děti či na kroužky pro děti. Rodiče na mateřské či rodičovské dovolené navíc mohou využívat firemní knihovnu a intranet s e-learnigovými kurzy, kde je připraveno i vzdělávání před návratem do zaměstnání. Zájem poroty si získal také etický kodex T-Mobile, který mj. jasně stanovuje postup v případě sexuálního obtěžování či šikany zaměstnanců.

Soutěž Firma roku: Rovné příležitosti je každoročně otevřena nejširšímu okruhu zájemců. Firmy se mohou přihlásit prostřednictvím vyplnění obsáhlého dotazníku, který je následně hodnocen podle předem daného bodového systému. Dotazník je zaměřen na několik oblastí, např. slaďování pracovního a osobního života, postavení žen a mužů ve firmě, vývoj a měření úspěšnosti jednotlivých programů, společenskou odpovědnost či marketing.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze