Nokia a Kodak oznámily spolupráci. Co přinese?

6

Tyto dvě společnosti nedávno oficiálně oznámily spolupráci. Přitom ještě před rokem se v případě Kodaku mluvilo o velkých plánech společně s Motorolou. Kodak ale pravděpodobně zjistil, že finanční situace Motoroly není ideální a nyní sahá po jiném spojenectví.

Naskytla se tedy otázka, co vlastně Kodak očekává od Nokie a co Nokia očekává od Kodaku? Každý uživatel ale nejspíše očekává zlepšení kvality optiky. O tu už by se ale měla starat jiná významná společnost "Carl Zeiss", která má logo u každé Nokie zaměřené na focení. Očekávat se spíše tedy dá spolupráce na poli následného postprocessingu fotografií, či v oblasti čipů. Tyto prvky vždy do značné míry ovlivňují výslednou kvalitu fotografií a právě postprocessing se Nokii ne vždy povede nastavit ideálně. Projevilo se to například u prvního firmwaru Nokie N95, která produkovala fotografie s výrazně fialovým nádechem.

"Jsme potěšení, že jsme dosáhli vzájemně prospěšné dohodě, která se pokusí spojit zájmy Nokie a Kodaku a potvrdí sílu fotoaparátů značky Kodak", řekla Laura G.Quatela, viceprezidentka společnosti Kodak.

Jestli tato spolupráce ale přinese nějaké ovoce, ukáže jen čas a my si tedy musíme počkat na první model Nokie s logem Kodaku. Co myslíte, jakým směrem se bude spolupráce obou společností ubírat a jaké plody přinese?

Zdroj: www.symbian-freak.com

Diskuze ke článku
David
Super,jen sem nepochopil proč je tenhle članek v založce APPLE kdyz to snim nema nic spolecneho...:-/ nemelo to byt spis u nokie?:-)
Vojtěch Adam
Vojtěch Adam
Dobrý den,
Děkuji za info, už je to ve správné kategorii.
Karlos
A nemá náhodou Kodak taky finanční problémy??U motoroly je to jasná věc.
Vojtěch Adam
Vojtěch Adam
Musim se přiznat, že poslední finanční výsledky Kodaku neznám, nicméně si myslím, že spolupráce s Nokií pro Kodak může být velice prospěšná. A nejde jen o finance...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze