T-Mobile CAMEO: MMS přímo do fotorámečku

V poslední době se fotorámečky stávají hitem a objevují se i takové, které jsou prezentovány přímo jako příslušenství k mobilním telefonům. Příkladem může být rámeček od amerického T-Mobilu. Díky podpoře dat umí totiž přijímat MMS zprávy.

Doba, kdy jsme si obrázky z dovolené dávali do alba či na stěnu, už je dávno pryč. Ukládání do počítače ale není jediný moderní způsob. V poslední době se stávají čím dál tím více oblíbenější tzv. digitální fotorámečky. Uvědomili si to jak výrobci mobilních telefonů, tak i operátoři.

Uběhl teprve měsíc od představení Sony Ericssonu IDP-100 a máme tu další fotorámeček, tentokrát od růžového operátora T-Mobile s názvem CAMEO, který je ale určen zatím pouze pro USA.


T-Mobile CAMEO

Rozhodl jsem se, že vás nebudu zdržovat obyčejným popisem tohoto digitálního fotorámečku a připravil jsem si pro vás rovnou srovnání s již zmíněným modelem IDP-100 od Sony Ericssonu.

TIP: Podívejte se na videa fotorámečku IDP-100

U fotorámečků v první řadě oceníme velikost a kvalitu displeje. V tomto ohledu si jsou oba modely téměř rovnocenné. Velikost displeje je u obou modelů 7“, CAMEO nabídne rozlišení 720 x 480 pixelů, IDP-100 je ještě o kousek lepší, s rozlišením 800 x 480 (WVGA). Oba modely podporují paměťové karty typu SD (MicroSD, MiniSD, SD). Model IDP-100 navíc podporuje paměťové karty určené pro Sony Ericsson Memory Stick (Memory Stick Micro, Memory Stick Duo), naopak CAMEO se zaměřil navíc na karty typu MMC (RS-MMC, MMC plus, MMC mobile, MMC micro, SDHC, miniSDHC). CAMEO také potěší mini-USB portem pro přímý přenos fotografií z počítače.


Sony Ericsson IDP-100

Oba fotorámečky podporují automatické otočení obrázků a můžete je používat jak na výšku, tak na šířku. Stejnou mají i paměť, s maximálním počtem 500 obrázků, přičemž u Sony Ericssonu činí kapacita rovných 128MB. Sony Ericsson IDP-100 podporuje Bluetooth, což vám jistě značně usnadní vkládání jednotlivých obrázků do fotorámečku, zvlášť když např. váš telefon nepodporuje paměťové karty.

T-Mobile CAMEO se ale zase může pyšnit přijímáním MMS zpráv, což je nepochybně největší zvláštnost a zároveň přednost tohoto fotorámečku. V případě, že si Američané zaplatí paušál ve výši 10 dolarů měsíčně, bude schopen fotorámeček přes GPRS přijímat MMS zprávy odeslané přímo z telefonu. Místo posílání pohlednic z dovolené domů tak bude možné zaslat fotografii MMS zprávou, která se několik sekund po odeslání zobrazí na displeji fotorámečku tisíce kilometrů daleko. Musíme uznat, že se jedná opravdu o zajímavý nápad.

T-Mobile však se svým rámečkem není první, kdo s touto myšlenkou přišel. Přesně před rokem představil totiž svůj fotorámeček s příjmem MMS výrobce Parrot jako světovou premiéru. Konkrétně se jednalo o model DF7700.


Parrot DF7700

IDP-100 nebo CAMEO?

Oba fotorámečky jsou si na první pohled podobné, ale na ten druhý odhalíme mnoho odlišností. Zatímco rámeček Sony Ericssonu se až na Bluetooth podobá funkcemi mnoha dalším zařízením na našem trhu, CAMEO přichází s bonusem v podobě MMS. Rámeček švédsko-japonského výrobce by se na náš trh měl dostat za 3500 Kč v listopadu. T-Mobile CAMEO je zatím určen pouze pro trh v USA a stojí v přepočtu necelých 1900 Kč. Dá se však předpokládat, že se s ním v případě úspěchu v příštím roce setkáme jako se zajímavým doplňkem pro mobilní telefony i v Evropě.

Zdroj: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze