U:fonova tarifní kalkulačka: ušetří vám operátor peníze?

Kolik platíte se svým tarifem? Spočítejte si, za kolik volají tisíce mobilních zákazníků U:fona a kolik můžete s U:fonem ušetřit. K dispozici je kalkulačka, po vzoru té u Vodafonu.

U:fonova tarifní kalkulačka: ušetří vám operátor peníze?

Výpočty

  • Celková cena na U:fonově faktuře odpovídá součtu měsíčního paušálu a ceny za služby. Je zde zohledněno, že budete volat z 30 % jen do sítě U:fon.
  • Celková cena na vaší stávající faktuře odpovídá součtu měsíčního paušálu, ceny za služby a zohlednění volných minut u minutových tarifů, případně SMS (pokud máte kreditní tarif).
  • Cenou za služby rozumíme součet ceny za volání a ceny za SMS nad rámec kreditu/volných minut. V případě kreditních tarifů tedy cena za služby vyjadřuje pouze cenu nad rámec kreditu, získaného na základě paušální platby.

Popis grafů

Levý graf s názvem: Přejdete k U:fonovi sám zobrazuje výpočet na základě hodnot vložených do vstupního formuláře. Připočítáno je také, že budete ze 30 % všech hovorů volat do sítě U:fon. Pravý graf s názvem: Přejdete k U:fonovi spolu s rodinou nebo přáteli má totožný výpočetní mechanismus s levým grafem. Má však navíc k dispozici posuvník, pomocí něhož si můžete sami zvolit kolik ušetříte, když přivedete k U:fonovi i ostatní členy rodiny nebo přátele.

Základní nastavení posuvníku je 50 %, tzn. že z celkového počtu provolaných minut si budete 50 procent volat s rodinou nebo přáteli, které jste s sebou přivedli k U:fonovi. Výsledkem je zjištění, že čím více voláte v rámci sítě U:fon (tedy s převedenými přáteli nebo rodinou), tak tím více šetříte, protože volání v rámci sítě U:fon je ZDARMA.

Pokud nejste spokojení s podílem 30% u prvního výpočtu, můžete si podíl libovolně měnit až na nulovou hodnotu. Tím tak získáte přesnější výsledek pro váš poměr hovorů. Nastavíte-li posuvník na hodnotu 30 %, můžete si ověřit, že výsledek obou grafů bude totožný.

Tarifikace

  • Tarifikace u U:fona 60+1 (účtuje se první celá minuta a pak již po sekundách).
  • Vodafone je 60+1 (účtuje se první celá minuta a pak již po sekundách).
  • T-mobile a O2 je rozdílná tarifikace dle konkrétních tarifů, jejich tarifikace tak může být 60+1, 60+30, 60+60.

Typ tarifikace je vždy zohledněn již ve zdrojových datech.

Zdrojová data

Zdrojová data jsou dodávána třetí stranou, tedy nezávislou firmou provozující kalkulátor na tet.cz, která dodává stejná data například i pro tarifní kalkulačku na stránkách mobil.cz či tet.cz. Zdrojová data obsahují veškeré informace o tarifech, jejich sazbách, volných minutách a tarifikaci. Všechny tyto aspekty jsou zohledněny při finálním výpočtu, spolu se statistickými vlivy typu průměrná doba hovoru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze