Fun Beat EM800 Pocket Cinema: MP4 par excelance
recenze

Fun Beat EM800 Pocket Cinema: MP4 par excelance

3

Libózní displej ke sledování filmů, dostatečná paměť včetně slotu na microSD karty a výborná výdrž. To jsou hlavní přednosti hovořící jasně ve prospěch MP4 přehrávače EM800, který jsme důkladně otestovali a přinášíme jeho recenzi. Na cestách nám dokázal asistovat jako opravdu dobrý pomocník. Zabavil nás poslechem, čtením i sledováním filmu.

Fun Beat EM800

Po MP4 přehrávači Fun Beat EM750 kapacitou 8GB vnitřní paměti doplněnou o 8GB paměťovou kartu microSD k nám do redakce zavítal jeho vyšší kolega s označením EM800. Upoutá obrovským displejem o úhlopříčce 4,3“, který má rozlišení 480 x 272 px a zobrazuje 16 milionů barev. Přístroj nabízí kromě přehrávání hudby také sledování filmů, prohlížení obrázků, FM rádio, záznamník, elektronické knihy a hry. Paměť vnitřních 4GB i microSD karty můžete samozřejmě využít jako obří přenosnou na jakékoliv soubory.

Přístroj do recenze zapůjčila firma Digiplus.cz.

Technické parametry

Rozměry 135 x 75 x 13 mm
Hmotnost 174 gramů
Konstrukce plastová
Barevné provedení černé
Displej TFT, rozlišení 480 x 272 px, 16 milionů barev, úhlopříčka 4,3“ (11 cm)
spořič displeje, regulace jasu, automatické vypnutí
Paměť 4GB nebo 8GB vnitřní (dle verze) + paměťová karta microSD
Základní funkce přehrávač videa a obrázků, přehrávač hudby, FM rádio, digitální záznamník, USB disk, podpora her (dle verze firmware), E-Book – elektronické knihy
Podporované formáty Video: RM, RMVB, AVI, FLV, DAT, ASF, MP4, WMV, 3GP, MPG
Hudba: MP3, WMA, WMA/VBR, APE, FLAC
Obrázky: JPEG, GIF, BMP, PNG
Hudba a poslech Režimy přehrávání: postupně, opakovat skladbu, opakovat vše, intro, náhodně
Ekvalizer vlastní, Ekvalizér přednastavený
ID3 tagy a Lyrics
FM tuner: 87,5 MHz - 108 MHz, 40 předvoleb, záznam hudby z FM rádia
Připojení USB 2.0
přenos dat: 3MB/s
Baterie Li-Ion 3 000 mAh
doba nabíjení: 4 hodiny
přehrávání videa: 10 hodin
přehrávání hudby: až 40 hodin
síťový adaptér 220V
Cena a dostupnost 3 300 Kč (k 7. říjnu 2008) (verze 4GB)
22. září 2008

V krabici naleznete:

  • MP4 přehrávač EM800
  • síťový adaptér
  • USB kabel
  • manuál
  • sluchátka
  • TV kabel
  • záruční list
  • ochranné pouzdro
  • čistící hadřík

Pro koho je MP4 přehrávač Fun Beat EM800

  • pro filmové snílky, kteří nechtějí mít zábrany sledovat horké novinky kdekoliv
  • hudební požitkáři si s ním užijí neskutečný počet hodin poslechu

Design a konstrukce: očaruje člověka svou obrovitostí

Fun Beat EM800 je přístroj s rozměry 135 x 75 x 13 mm, který má hmotnost 174 gramů. Dodáván je v černém barevném provedení s matným povrchem bočních a zadní strany, s lesklým povrchem strany přední. V balení se nalézá síťový adaptér, USB kabel, manuál, sluchátka, TV kabel, záruční list, ochranné pouzdro a čistící hadřík. Dokoupit můžete microSD kartu, nyní až 16GB.

Přední strana garantuje mimo velkého displeje také ovládací tlačítko vlevo od displeje, a dvojici tlačítek vpravo od displeje. S těmi se ovládá posun a vrácení v menu jednotlivých částí přístroje. Horní hrana nese dvojici tlačítek hlasitosti nalevo, slot na microSD karty uprostřed a dvojici tlačítek posunu napravo.

Zadní strana je holá, nenese dokonce ani reproduktor. Boky jsou naopak zaplněné otvory, začněme tím pravým. Jeho součástí je 3,5 mm Jack konektor, mikrofon a TV výstup. Levá hrana ukrývá port pro síťovou nabíječku, tlačítko resetu a USB 2.0 pro připojení k počítači.

Baterie a výdrž: přežije nemožné, vlastní 3 000 mAh baterii

Snem snad každého uživatele nejen MP4 přehrávačů je, aby měly co nejlepší výdrž. Fun Beat EM800 se řadí rozhodně mezi špičku. Nabízí až 40 hodin přehrávání hudby, 10 hodin sledování filmů, přičemž nabíjení trvá nanejvýš 4 hodiny. V balení se nalézá klasický síťový adaptér na 220V. Baterie má výbornou kapacitu rovných 3 000 mAh. Vidět ji bohužel není možné, je zakryta krytem přehrávače, který není odnímatelný.

Zvuk: reproduktor se do těla přehrávače nevešel?

Po předchozí zkušenosti s přehrávačem Fun Beat jsme byli poněkud zklamáni,když jsme neobjevili reproduktor na přístroji. Musíte si opravdu vystačit pouze ze sluchátky, která jsou součástí balení. Dobré je, že nejste plně odkázáni jen na tyto, díky 3,5 mm Jack konektoru si pohodlně připojíte i libovolná vlastní. Hlasitost je dobře regulovatelná, může být značně vysoká na nejvyšším stupínku.

Displej a ovládání: maximální zážitek z filmu

Dominantou přístroje je bez zbytečných debat displej, jehož úhlopříčka 4,3“ patří mezi elitu. K tomu se váže zmínit rozlišení, které je 480 x 272 px, i počet barev - až 16 milionů. Tvoří jednolitou oblast s okolním krytem přehrávače, takže je potřeba si dávat pozor na případné poškrábání. V nastavení můžete zvolit spořič displeje, regulaci jasu a automatické vypnutí. Stejně tak je na výběr široká paleta barev písma.

Displej zachycuje kdejaké otisky prstů, takže radíme mít u sebe nějaký vhodný hadřík k občasnému očištění. Ke snížení rizika poškození napomáhá také silikonové pouzdro, ve kterém se přístroj cítí o trošku lépe.

Připojení: klasické USB umí přístroj i nabíjet

Boky přístroje jsou osazeny portem miniUSB a TV výstupem. Oba příslušné kabely naleznete v balení. V počítači se přehrávač připojí jako další disková jednotka, popřípadě dvě, pokud v něm máte i microSD kartu. Přenos dat je příjemně rychlý, přibližně 3 MB/s. V nastavení empéčtyřky bohužel funkci nabíjení přes USB vypnout nelze.

Možnosti využití: Fun Beat EM800 Pocket Cinema nezklame

Přehrávač hudby: nabízí nastavení režimu přehrávání, výběr z ekvalizéru či nastavení vlastního, poslech na pozadí, přehrávání dle titulu, umělce, alba nebo tuto předvolbu ponechat zcela vypnutou. Po nahrání nových písní do přehrávače je potřeba zvolit aktualizaci Jukeboxu. V samotném přehrávači můžete během poslechu nastavovat hlasitost poslechu nebo měnit ekvalizér. Na displeji běží celý název skladby, nechybí ani celkový čas písně a čas již odehraný.

Přehrávač videí: k přehrávání videa je zakomponován přehrávač Real Player 11 V nastavení lze zvolit mezi režimem zobrazení okna, celé obrazovky nebo normální. Okno přehrávače je totožné s tím hudebním, také je vidět čas a lze upravovat hlasitost. Spustit by měly jít tyto formáty - RM, RMVB, AVI, FLV, DAT, ASF, MP4, WMV, 3GP a MPG.

Prohlížeč obrázků: také s obrázky nemá Fun Beat EM800 sebemenší problémy. Poradí si s příponami JPEG, GIF, BMP a PNG. Prohlížet si je můžete tlačítky posuvu.

Hry: pro chvíle nudy jsou připraveny tři klasické hry. Podle názvu budete tušit, jaká hra je Had, ale co Erros a Brick? Had je znám z telefonů Nokia, Erros je v podstatě upravený tetris a Brick je sestřelování cihel s kuličkou přes plošinu (arkanoid).

Záznamník: hodí se vám občas nahrávání zvukového záznamu, nejen z rádia, ale i okolního prostředí? Proto budete rádi za záznamník, díky němuž můžete nahrávat desítky hodin záznamu. Zvuk snímá miniaturním otvorem na pravém boku přístroje.

E-book: zpříjemněte si cestování nebo volné chvíle pohodlným čtením elektronické podoby oblíbených knih. Stačí k tomu soubor s příponou TXT. Po řádcích se přesunujete dvojicí tlačítek napravo na horní hraně.

FM rádio: nepřijdete ani o svou oblíbenou rádiovou stanici. Vyhledávání funguje ručně nebo automaticky, poslouchat lze pouze se sluchátky kvůli absenci reproduktoru. Uložit můžete až 40 rádiových stanic.

Průzkumník: k procházení všech dat je sem tam potřeba i správce dat. Zvlášť naleznete data na vnitřní paměti a zvlášť na microSD. Jsou přehledně rozdělena, orientace v nich není složitá.

Nastavení: umožňuje široké spektrum úprav nejen vzhledu displeje. Samozřejmostí je nastavení tapety, barvy písma, nastavení TV (4:3, 16:9), čas osvětlení, automatické vypnutí, nastavení zámku displeje, jazyk.

Zhodnocení: cestovatelský pomocník s filmovým vyžitím

V rukou jsme drželi jeden z nejvybavenějších MP4 přehrávačů, který v současné době český trh nabízí. Za prodejní cenu přibližně čtyř tisíc korun získáte schopný přehrávač videí, hudby, prohlížeč obrázků, FM rádio, čtečku elektronických knih nebo třeba záznamník. Velký displej zaručí ten nejlepší zážitek ze sledování filmů, stejně tak i prohlížení např. fotek z dovolené. Pokud zrovna sháníte nějaký nový přehrávač, tak by vám model EM800 neměl uniknout.

Klady
  • obrovský 4,3 palcový displej
  • slot na microSD
  • TV výstup
  • miniUSB
  • baterie 3 000 mAh
  • ochranné pouzdro v balení
Zápory
  • displej mohl být dotykový jako u modelu EM750
  • chybí reproduktor
Diskuze ke článku
dubsky
Zajímalo by mě jestli přehrávač podporuje divx titulky srt,sub.
Díky za odpověď.
tom
Vlastním tento přehrávač asi měsíc a nemám zatím žádný problém, tiulky podporuje u divx(avi) ale musí být ve filmu vloženy, viz. kódovací programy.Spíše mě ale zajíma zda bude možno stahovat nové firmwary na přehrávaní např.dvd souborů a Mkv souborů.
Natálie
ahoj chtěla jsem se zeptat jestli tam jdou dát hry ještě další ?? pls odpovězte někdo a jestli jo tak jak ?:))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze