T-Mobile v prvním pololetí jedničkou v tarifních zákaznících

Výsledky T-Mobile Czech Republic za prvních šest měsíců roku 2008 dokazují, že strategie společnosti je úspěšná. T-Mobile posiluje svou pozici na trhu, přináší jasně cílené nabídky a komplexní řešení telekomunikačních potřeb.

Tisková zpráva 7. srpna 2008

Výsledky T-Mobile Czech Republic za prvních šest měsíců roku 2008 dokazují, že strategie společnosti je úspěšná. T-Mobile posiluje svou pozici na trhu, přináší jasně cílené nabídky a komplexní řešení telekomunikačních potřeb jak koncových, tak firemních zákazníků.

T-Mobile v prvním pololetí jedničkou v tarifních zákaznících

T-Mobile potvrdil své vedoucí postavení v počtu aktivních SIM karet. Z celkového počtu 5,31 milionu zákazníků je 44,6 %, tedy 2,4 milionu tarifních. Také finanční výsledky byly pozitivní: celkové tržby se meziročně zvýšily o 5,2 % na 16,2 miliardy Kč, EBITDA přesáhla 7,9 miliardy Kč (zvýšení o 10,2%) a EBITDA marže překročila hranici 49 procent. Průměrná měsíční tržba na zákazníka (ARPU) dosáhla 496 Kč.

"Naším náročným úkolem je udržet vedoucí pozici, což je − zvláště v tak inovativním a rychle se měnícím prostředí − opravdu náročné", říká Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a.s, a dodává: "Dosažených výsledků si opravdu vážíme, zejména pak zvyšujícího se podílu tarifních zákazníků. Také vývoj finančních ukazatelů je příznivý a dokazuje, že zákazníci oceňují naše služby a péči, jež jim poskytujeme."

Během prvních 6 měsíců roku společnost představila řadu inovativních služeb a produktů. Datové služby byly rozšířeny o nabídku ADSL, vznikl nový věrnostní program T-Mobile Bonus a firemní zákazníci mohou využívat nové komplexní telekomunikační řešení nazvané T-Mobile Profinet. V květnu operátor začal nabízet tarifní zvýhodnění T-Mobile Rodina a T-Mobile Team, která umožňují neomezené volání ve skupině až 5 osob za jediný měsíční paušál.

Dlouhodobé zaměření T-Mobile na otázky životního prostředí se odrazilo v kampani na podporu recyklace starých mobilních telefonů. Každý zákazník, který odevzdal ve Značkové prodejně mobil k recyklaci, získal slevu na nákup zboží v prodejnách T-Mobile v hodnotě 200 Kč. Výsledkem této tříměsíční aktivity bylo více než 50 000 odevzdaných mobilů.

Zákazníci: Nejvíce zákazníků, jednička v počtu tarifních zákazníků

Vývoj zákaznické báze T-Mobile odráží celkovou situaci na nasyceném trhu: vyznačuje se výrazně nižšími přírůstky na jedné straně a stabilizací a rozvojem stávající zákaznické základny na straně druhé. Celkový počet zákazníků meziročně vzrostl o 3,4 % na hodnotu 5.313 milionu. Dále rostl segment tarifních zákazníků − jejich počet dosáhl 2.37 milionu, což představuje 44,6 % celkového počtu zákazníků. Během prvních 6 měsíců roku získal T-Mobile 42 tisíc nových zákazníků. Měsíční churn (počet zákazníků, který přestal využívat služby operátora) zůstává víceméně stejný: v meziročním srovnání tento ukazatel vzrostl pouze o 0,1 procentního bodu na 1,4 %.

Finanční výsledky: růst tržeb a EBITDA

Za první pololetí roku 2008 T-Mobile Czech Republic a.s. vykázal celkové tržby ve výši 16,2 miliardy Kč, což představuje meziroční nárůst o 5,2 %. EBITDA (zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací) dosáhl 7,9 miliardy Kč, což je o 10,2 % více než ve stejném období minulého roku. EBITDA marže překročila 49 % a ukazatel ARPU dosáhl hodnoty 496 Kč.

Dosažené výsledky jasně ukazují, že T-Mobile dokáže své zákazníky oslovit výhodnými nabídkami, které je zbavují strachu používat mobilní komunikace ve větším rozsahu. "Telekomunikační trh je stále komplexnější − na jedné straně se diverzifikuje, na straně druhé směřuje ke konvergenci. Světy IT, telekomunikací a médií se prolínají, vznikají velmi zajímavé a inovativní koncepty. Jsme si toho nejen vědomi, ale i připravení hrát v tomto vývoji výraznou roli," komentuje Roland Mahler plány T-Mobile.

Výsledky T-Mobile za 1. pololetí 2008:

T-Mobile v prvním pololetí jedničkou v tarifních zákaznících T-Mobile v prvním pololetí jedničkou v tarifních zákaznících

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze