Nové události: 30. týden na mobilenetu

4

Zmeškali jste v posledních dnech tohoto týdne některý z našich článků? Pak se podívejte společně s námi na všechny důležité informace z právě uplynulého týdne. Přečtěte si o dalších triumfech korejského Samsungu, novém projektoru do mobilů a jiných novinkách.

Pondělí 23.července 2007: Ve znamení Číny

Toto pondělí jsme vydali články hned o dvou modelech z Číny. Zajímavá je nejen napodobenina finské Nokie N76, tedy Nokla N76, ale i druhý zdařilý počin. Ten disponuje dotykovým WQVGA displejem (400 x 200) s podporou zobrazení až 16 milionů barev, přičemž úhlopříčka činí 3,2 palce.

Články:

Čína má mobilní telefon s WQVGA dotykovým displejem
Nokla N76: Velice povedený plagiát známé Nokie N76

Úterý 24.července 2007: Nokia N81 oznámena výrobcem

Tento den byla potvrzena zpráva o novém hudebním nástupci modelu N91. Jde o model s názvem Nokia N81. Z výčtu některých funkcí telefonu lze jmenovat 2 Mpx fotoaparát, HSDPA a Wi-Fi. V telefonu bude i 8GB vnitřní paměti. Výroba druhé avizované novinky N82 však nebyla potvrzena, alespoň prozatím. Dále vyšlo najevo, že Samsung chystá přímého konkurenta telefonů LG Prada a fenoménu Apple iPhone. Připravovaná novinka by měla zaujmout malými rozměry, dotykovým displejem a 3 Mpx fotoaparátem.

Články:

Nokia N81 a N82: 8GB paměť, GPS, rychlé datové přenosy a 5 Mpx !
Samsung SGH-P520: čelem proti LG Prada a iPhone

Středa 25.července 2007: Unikátní vysouvák naruby?

Na internetu se objevily fotografie údajně připravovaného telefonu (nebo konceptu) nesoucího jméno Benq-Siemens. Zatím není známo nic jiného, než to, co se dá vypozorovat z uniklých fotografií. Jde o unikátní tzv. vysouvák naruby. Ve stejný den také Samsung představil nový model L600. Je maličký, fialový, a tak především zaujme něžné pohlaví.

Články:

Nový Samsung L600: maličký, fialový, pro ženy
Benq-Siemens SL98 - unikátní vysouvák naruby?

Čtvrtek 26.července 2007: Další mobil s optickým zoomem?

Zřejmě začátkem příštího roku se dočkáme dalšího skvěle vybaveného telefonu od korejského Samsungu. Mělo by jít o model s označením G800. Výbava zahrnuje fotoaparát s 5 Mpx, xenonový blesk, autofocus, 3G, HSDPA a možná i 3 x optický zoom. Šlo by tak o horkého kandidáta na zisk koruny pro nejlepší fotomobil. Ve čtvrtek se také potvrdili naše informace o Applu Nano. Jde o nový model, který bude mnohem menší a zároveň i jednodušší než samotný iPhone. Bude kombinovat jednoduchý telefon a MP3 přehrávač.

Články:

Připravuje se další iPhone: iPhone Nano (Aktualizováno)
Samsung G800: 5 Mpx, autofocus a 3x optický zoom?

Pátek 27.července 2007: Hádanka Apple iPhone a Evropa vyřešena!

V pátek se konečně naplnili všechny předběžné informace o Apple iPhonu pro Evropu. První zásilka s očekávaným zbožím dorazí do Velké Británie a Německa. Ve hře však zůstává i Francie, Itálie a Španělsko. Příznivci v ČR si budou muset počkat až na 1.čtvrtletí roku 2008. Zároveň vypluly na povrch informace o společném cíli Motoroly a společnosti Microvision. Oba výrobci by rádi zavedli miniaturní projektorem do mobilního telefonu.

Články:

Motorola a Microvision vyrábějí 1.mobil s projektorem
Konec spekulacím: Apple iPhone v ČR až v roce 2008

Sobota 28.července 2007: Samsung oprávněně světovou dvojkou

Zaměřili jsme se v našem tradičním testu fotoaparátu na schopnosti korejského top-modelu. Jak fotí? Odpověď však naleznete v našem článku. Dále jsme vám představili připravovanou novinku smartphonu, Samsung i550. Ten disponuje hlavně 3 Mpx fotoaparátem, Symbianem S60, HSDPA, ale to není zdaleka vše! Více však až v našem článku.

Články:

Recenze Samsung U700: test fotoaparátu a kamery
Samsung i550: 3 Mpx, GPS, Symbian S60, rychlé datové přenosy, ...

Tento, v pořadí již 30.týden roku 2007, ukázal, že korejský Samsung si zaslouží být na místě světové dvojky, ne-li ještě výše. Představil totiž dva top-modely z oblasti fotomobilů, dále i svůj nový smartphone. Zda-li bude své přístroje prodávat i nadále tak dobře, jako doposud, se ale přesvědčíme až postupem času.

Diskuze ke článku
Jura
Zdravim, ja jsem narazil na tento web pomerne nedavno, ale musim rict, ze se mi vase odvadena prace velice libi. Zamlouvaji se mi jak aktuality, tak recenze a rovnez zpracovani a prostredi stranek. Takze diky moc za odvadenou praci. Jen tak dal! Ctenar Jura ;-)
redaktor Luboš Srb
Dobrý den, Jsme také rádi, že se vám naše stránky líbí. Ale jak už to chodí, čím více lidí přidává příspěvky v diskuzi u našich článků, tím více dokážeme pro vás zkvalitnit tento web. Proto se meze pro vyjádření nekladou, jsme tu přece pro vás, naše čtenáře, takže doporučuji, jen raďte, co byste tu viděli nového nebo i co se vám naopak nelíbí ;-)
Jura
Ja nejsem kritik, takze tezko rict, co bych zmenil, repektive zlepsil. Osobne jsem vdecny za internetove informacni portaly, kde zdarma naleznu kvalitni informace. Recenze hodnotim jako povedene, libi se mi napr. ta uvodni tabulka, kde jsou shrnuty zakladni charakteristiky pristroje. Take rozsah je dostacujici. Pozitivne hodnotim zamer podrobit testu vsechny 3 MPx fotomobily. Vypichnu jednu vec: jelikoz obcas clanky stahuji a ctu offline na druhem pocitaci, kde neni pristup na net, tak velice kladne hodnotim to, ze diskuse pod clankem se da rozvinout a takto i s clankem ulozit. To se mi libi :-) Nevim, co vice bych dodal. Dekuji za odvadenou praci a do dalsich dnu/tydnu/let preji hodne stesti a spousty spokojenych ctenaru!
redaktor Luboš Srb
Jsme velice rádi za váš názor na náš web, kéž by bylo více takových lidí se stejným názorem jako vy! Bohužel musím konstatovat, že převládají spíše negativní ohlasy na naše články, pozitivní reakce lidé většinou ani nenapíšou. Dále bych chtěl ještě dodat, že naše redakce má v plánu do budoucna trochu rozvinout náš rozsah až na tradiční sekci download (s aplikacema, tématy, obrázky, atd.) a tak dále, vše je ale prozatím ve výstavbě. Rozhodně se ale máme na co těšit :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze