Motorola a Microvision vyrábějí 1.mobil s projektorem

Dvě významné společnosti, Motorola a Microvision, si daly společný cíl, a to integrovat projektor přímo do mobilního telefonu. I když se nejedná o nějak závratnou kvalitu projekce, půjde i tak o další krok kupředu ve vývoji dnešních technologií.

Co nového ještě můžeme očekávat od mobilních telefonů v budoucnu? Umějí nejen telefonovat a psát zprávy, ale i pořizovat fotografie, natáčet video, disponují i bezdrátovými technologiemi Bluetooth či Wi-Fi, podporují rychlé datové přenosy 3G nebo HSDPA, díky kterým se lze pomocí telefonu připojit na internet, dokáží vám také určit přesnou polohu umístění pomocí GPS. Přesto nabídnou tyto přístroje v budoucnosti mnohem více, i když si to v tuto dobu vlastně ani neumíme představit.

Specializovaný výrobce projektorů, společnost Microvision, by rád své pole působnosti rozšířil až k mobilním telefonům. Tato společnost tak vyvinula technologii, kterou lze zabudovat právě do mobilu. K testování budou sloužit telefony Motoroly. Toto partnerství se tak dá považovat za oboustranně prospěšné.

Tento miniaturní projektor dostal přesný název Pico Projector (nebo také "PicoP"). Jako pohádka z říše snů pak zní údaj o rozlišení videa 854 x 480 pixelů (WVGA). Pro někoho to ale nemusí znamenat veliké překvapení, neboť již v květnu byl představen podobný přídavný projektor. Tohoto nového Pico Projectoru ("PicoP") bychom se v telefonech Motoroly mohli dočkat až v průběhu roku 2009. Více se o této nové technologii dozvíte na http://www.microvision.com.


...ukázka technologie/...Integrated Photonics Module (IPM) v mobilním telefonu

TIP: Přečtěte si také náš dřívější článek o přídavném projektoru pro mobilní telefony.

zdroj: www.mobilegazette.com, www.motorolafans.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze