HTC Touch HD: nadupaná novinka oficiálně

6

Dočkali jsme se oficiálního představení nadupaného HTC Touch HD. Špičkové zařízení přináší obrovský displej s vysokým rozlišením, 5 Mpx fotoaparát, rychlý procesor, velkou RAM paměť, GPS i HSDPA. Navíc velmi dobře vypadá!

TIP: Technické údaje naleznete v tabulce na konci článku.

O přípravách modelu Touch HD jsme vás informovali již minulý týden. V pondělí ráno se však na webových stránkách HTC objevila oficiální prezentace nového modelu, ačkoliv výrobce ještě nevydal tiskovou zprávu a informace tak unikly patrně předčasně. To však nic nemění na tom, že je HTC Touch HD nyní oficiálně potvrzen výrobcem a my se můžeme podívat na nové funkce tohoto špičkového a designově velmi povedeného zařízení.

HTC Touch HD

Lesklé černé tělo oproštěné od kláves, kterému dominuje obrovský dotykový displej, pod nímž nalezneme čtveřici dotykových tlačítek, to je HTC Touch HD. Zařízení je rozměrově téměř identické s Applem iPhone 3G. Konkrétní rozměry činí 115 x 62,8 x 12 mm, přičemž překvapí zejména malá tloušťka telefonu. 12 milimetrů je vzhledem ke špičkové výbavě skutečně výborná hodnota. Lze však vypozorovat, že modul 5 Mpx fotoaparátu bude mírně vystupovat nad povrch. Hmotnost činí 146 gramů, což už není tak málo.


Oficiální fotografie - HTC Touch HD

Dominantou novinky je bezpochyby velký dotykový displej s uhlopříčkou 3,8 palců a špičkovým rozlišením 480 x 800 pixelů. Displej je tedy větší a jemnější, než u iPhonu 3G (ten má uhlopříčku 3,5 palce a rozlišení "jen" 320 x 480 px). Pokud displej porovnáme s očekávaným Sony Ericssonem Xperia X1, zjistíme, že rozlišení je shodné, ale uhlopříčka je u HTC Touch HD mnohem větší. Užitečnou funkcí je v případě novinky vibrační odezva na dotyk. Zklamáním je zobrazení pouze 65 tisíc barev. Jedná se však o omezení Windows, které s větším počtem barev nepracují.


Oficiální fotografie - HTC Touch HD

HTC Touch HD poběží na Windows Mobile Professional 6.1 a chybět nebude ani prostředí TouchFLO 3D. Srdcem telefonu je rychlý procesor s taktem 528 MHz, kterému asistuje celých 288 MB RAM paměti. Úložného prostoru bude také dostatek, neboť vnitřní paměť má celých 512MB a samozřejmostí je také slot pro paměťové karty microSD.


Oficiální fotografie - HTC Touch HD

Z multimediální výbavy nechybí prakticky nic. Potěší 5 Mpx fotoaparát s automatickým zaostřováním a možností natáčet video. Chválíme též 3,5 mm Jack konektor přímo na těle telefonu, díky čemuž lze snadno připojit svá vlastní sluchátka nebo jiné kompatibilní příslušenství. Z dalších funkcí můžeme jmenovat FM rádio, nebo integrované GPS společně s Google Maps. Datové funkce zastupuje kromě obligátní dvojice GPRS/EDGE také HSDPA, Wi-Fi a Bluetooth 2.0.

HTC Touch HD bude v České republice dostupný v anglické verzi v průběhu listopadu a lokalizovaná verze bude uvedena v následujících týdnech. Koncová cena HTC Touch HD bude 15 999 Kč včetně DPH.

Technické parametry

Rozměry115 x 62,8 x 12 mm
Hmotnost146 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení černá
SítěGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 900 / 2100 MHz
DisplejTFT, dotykový, rozlišení 480 x 800 px, 65 tisíc barev, úhlopříčka 3,8"
Paměť288 MB RAM
512 MB ROM
paměťové karty microSD
Otevřený operační systémWindows Mobile 6.1 Professional s nástavbou TouchFLO 3D
Organizační funkcee-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, budíky, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů, webový prohlížeč Internet Explorer
MultimédiaFM rádio, Windows Media Player, JAVA 2.0, Google Maps
Fotoaparát5 Mpx (2592 x 1944 px)
nahrávání videa
GPSintegrované GPS, Google maps
Datové funkceUSB 2.0, Bluetooth 2.0 (včetně EDR)
GPRS (třída 10), EDGE (třída 10), UMTS (až 384 kb/s), HSDPA (až 7,2 Mb/s), Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g)
Baterie a výdržLi-Ion 1350 mAh
Doba hovoru: 5 hodin
Pohotovostní doba: 384 hodin
Cena a dostupnost 15 999 Kč
4. čtvrtletí 2008
Diskuze ke článku
JohnyAsbest
super mašinka. jakmile se objeví, bude moje.
Push
Podle mobilmania má rádio s RDS
Push
Podle katalogmobilu.cz taky
Martin Pultzner
Děkujeme za upozornění, již doplněno. Za chybu se omlouvám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze