Nokia 7610 Supernova
recenze

Nokia 7610 Supernova

Modelka s výměnnými kryty
33

Módní Nokia 7610 Supernova uchvátí především svým designem, který je možné měnit podle potřeby jednoduše díky výměnným krytům Xpress-on. Telefon však má co nabídnout i po stránce vybavenosti. Hodit se jistě bude hudební přehrávač, FM rádio, 3,2 Mpx fotoaparát s autofocusem, Bluetooth, EDGE či slot pro paměťové karty microSD. Jak se finskému výrobci celkově povedla tato modelka?

Finský výrobce použil u tohoto modelu označení již starší Nokie 7610, což byl jeden z prvních telefonů na trhu s megapixelovým fotoaparátem. Přídomek Supernova však značí, že jde o zástupce nové módní řady Supernova. Kromě označení a toho, že oba modely přišly s výstředním designem, nemají tyto Nokie snad vůbec nic společného. Pojďme se nyní na testovanou Nokii 7610 Supernova podívat blíže.

Nokia 7610 Supernova - oficiální fotografie

Technické parametry

Rozměry 98 x 48 x 15 mm
Hmotnost 99 gramů
Konstrukce výsuvná
Barevné provedení přední strana: bílá, černá
zadní strana: tmavě-modrá, fialová, červená, modrá + výměnné kryty Xpress-on
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
Displej aktivní, typu TFT, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 2,0"
Paměť 64 MB vnitřní + paměťové karty microSD (až 2GB, v balení karta 512 MB)
Otevřený operační systém ne / (prostředí Series 40 5th Edition)
Verze firmware V 04.82
Organizační funkce e-mailový klient, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, opakovaný budík, diktafon, světový čas, převodník veličin, synchronizace s PC
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podpora MP3, Midi, ACC, ACC+, eACC+ a WMA), FM rádio s RDS, 2,0 mm a 2,5 mm konektor Jack, přehrávač videa (MPEG4), TV-out, Macromedia Adobe Flash, Java 2.1, internetový prohlížeč Opera-mini, WidSety
Fotoaparát 3,2 Mpx (2048 x 1536 px), autofocus, 2x LED dioda, až 8x digitální zoom, scény, vyvážené bílé, efekty, nahrávání VGA videa (640 x 480 px) s 15 snímky/s
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor, podpora Mass Storage), Bluetooth 2.0
GPRS (multislot třídy 32), EDGE (multislot třídy 32)
Baterie a výdrž Li-Ion 860 mAh
Doba hovoru: až 5,4 hodin, pohotovostní režim: až 300 hodin
Cena a dostupnost 5 990 Kč (k 15. září 2008)
23. září 2008

V krabici naleznete:

  • uživatelskou příručku
  • mobilní telefon Nokia 7610 Supernova
  • datový USB kabel CA-101 (USB 2.0)
  • nabíječku AC-3E
  • stereo headset HS-47 s peckovými sluchátky
  • 2x výměnný kryt Xpress-on
  • paměťovou kartu microSD o velikosti 512 MB
Obsah balení s mobilním telefonem Nokia 7610 Supernova

Pro koho je Nokia 7610 Supernova?

  • pro lidi, kteří hledají pohledný telefon se snadnou výměnou krytů Xpress-on
  • koupí si ho ti, jenž chtějí, aby jejich telefon nejen dobře vypadal, ale byl i dobře vybaven

Pro koho naopak není Nokia 7610 Supernova?

  • pro lidi, kteří netouží poutat telefonem pozornost blízkého okolí
  • nekoupí si ho ti, jenž by postrádali rychlejší datové služby například v podobě 3G
V balení najdeme dva výměnné kryty Xpress-on, v našem případě se jednalo o fialový a tmavě-modrý

Design a konstrukce: provedení se vší parádou

Nokia 7610 Supernova se řadí, jak je již ze samého názvu patrné, mezi módní telefony Supernova. Design se finskému výrobci opravdu povedl. Telefon výsuvné konstrukce působí elegantně ze všech stran a úhlů. Leckdo dokonce díky přední lesklé zrcadlové ploše odhadoval prodejní cenu této modelky i o pár tisíc vyšší než tomu tak ve skutečnosti je. Proto si jistě finští designéři zaslouží velkou pochvalu. Nokia 7610 Supernova se sice více zalíbila ženám než mužům, ale může to být dáno tím, že jsme testovali telefon s bílým krytem přední strany. Druhá prodejní barevná varianta s černou přední stranou by se mohla naopak více zamlouvat mužům.

Kryt přední strany telefonu bohužel není výměnný jako zadní kryt

Nyní se dostáváme k otázce vyměnitelnost krytů. Telefon sice přináší výměnné kryty Xpress-on, avšak měnit lze pouze zadní plastový kryt, nikoliv tedy kryt přední strany. Oproti jiným Supernovám je to menší handicap, ale myslím si, že to celkově nebude pro nikoho příliš velký problém. Nokia prozatím nabízí čtyři výměnné kryty Xpress-on, a to: tmavě-modrý, fialový, červený a modrý. V balení s telefonem každý uživatel nalezne vždy dva z těchto jmenovaných krytů zadní strany. My jsme například v krabici objevili tmavě-modrý a fialový kryt. Ještě jsme zůstali dlužni rozměrů telefonu, které činí 98 x 48 x 15 mm. Hmotnost pak odpovídá přijatelným 99 gramům.

Nokia 7610 Supernova se v ruce drží skvěle... povrch telefonu je na dotyk příjemný

Telefon je obrněn téměř celý plastovými kryty, pouze výsuvný mechanismus je z kovu. I přesto je konstrukční zpracování na velmi vysoké úrovni. Nikde nic neskřípe, plasty na sebe prvotřídně lícují. Co se týče výsuvného mechanismu, můžeme pět jen samou chválu. Zhruba v polovině vysunutí nám do horní úvratě pomůže silná pružina. Stejné je to i naopak. Povrch zadní strany a boků je matný. Rámeček okolo displeje a tlačítka ovládacího bloku jsou z lesklého plastu. Přesto se na telefonu téměř neuchycují otisky prstů. Zaběhlým lapačem nečistot je však stále displej.

Zbývá si ještě přiblížit rozmístění jednotlivých prvků na telefonu. Na přední straně se nad displejem objevuje pouze název výrobce a štěrbina s reproduktorem, který slouží při hovorech. Kamerku pro videohovory Nokie 7610 Supernova nepřináší, chybí totiž podpora sítí 3G. Pod displejem se nachází ovládací blok. Pravý bok telefonu skýtá tlačítka pro regulaci hlasitosti, kterými ovšem nelze přibližovat/oddalovat obrázky v galerii, dále zde pak nalezneme klávesu pro ovládání, konkrétně spuštění či pause, hudebního přehrávače nebo FM rádia. Všechna tato tlačítka jsou poslepu hmatem velmi těžko rozeznatelná, navíc nejsou ani podsvícena. Na pravém boku nechybí spoušť fotoaparátu, vedle níž výrobce dává textem najevo přítomnost autofocusu.

Zadní strana, pravý a levý bok telefonu s fialovým výměnným krytem

Levý bok Nokie 7610 Supernova přináší jediný prvek, konektor microUSB. Zdířka je kryta plastem, takže nehrozí její zanesení. Na horním boku si můžeme všimnout 2,0 mm konektoru pro připojení nabíječky, klávesy vypnout/zapnout a 2,5 mm konektoru Jack pro připojení sluchátek. Nyní se dostáváme na zadní stranu. Chybět nemůže velký název výrobce, dále pak objektiv fotoaparátu, který je mírně zapuštěn pod okolní povrch, dvojice LED diod a informace o rozlišení fotoaparátu. Ve spodní části si lze všimnout mono reproduktoru. Ten totiž můžeme hodnotit kladně. Jeho maximální hlasitost se pohybovala nad průměrem. Zvuk byl i při nejvyšší hlasitosti čistý.

Detail displeje, ovládacího bloku a objektivu fotoaparátu

Baterie a výdrž: méně může znamenat více

Ačkoliv Nokia 7610 Supernova přináší Li-Ion baterii s kapacitou pouhých 860 mAh, tak nám s průměrnou denní zátěží vydržela 3 až 4 dny. To je v dnešní době velmi slušná hodnota. Oficiální údaje hovoří o maximální době hovoru až 5,4 hodin a pohotovostním režimu až 300 hodin. Pro výměnu SIM karty je potřeba nejprve vyjmout zadní kryt, následně baterii a poté konečně můžeme odjistit kryt, který drží SIM kartu pevně ve slotu. Zezačátku mohou nastat potíže, po pár vyjmutích karty operátora si ale najdete ten správný grip. Slot pro paměťové karty je dostupný pouze při vyjmutém krytu zadní strany. Jeho zapuštění je přijatelné.

Zadní strana telefonu bez ochranných krytů, detail slotu pro SIM kartu a objektivu fotoaparátu

Ovládací blok a klávesnice: jednoduché a přitom módní

Ovládací blok je umístěn na přední straně, a tak je po ruce i tehdy, když je telefon v zasunutém stavu. Tlačítka jsou dobře ovladatelná, po jejich stisknutí je vždy slyšet tiché cvaknutí. Podsvícení všech kláves ovládacího bloku i numerické klávesnice je rovnoměrné a s dostatečnou intenzitou. Výrobce zvolil bílé podsvícení. Pokud zvolíte novou funkci telefonu „přebarvit“, pak je možné, aby byla čtyřsměrná navigační klávesa s potvrzovacím středem podsvícena i jinou barvou. O nové funkci se však dozvíte až dále. Tlačítka numerické klávesnice jsou také od sebe dobře oddělena, kvůli menšímu zdvihu však mohou při psaní textu u někoho nastat problémy. Finského výrobce ale můžeme pochválit za povrch tlačítek, který je lesklý a zároveň také otisku prstů vzdorný.

Numerická klávesnice ve dne a v noci... podsvícení a intenzita jsou dostatečné

Displej: dobře maskovaný

Pokud je Nokia 7610 Supernova v úsporném režimu, pak není displej skoro vůbec rozeznatelný od okolí a vypadá to, jako kdyby zaujímal celou lesklou přední stranu. Až po stisknutí libovolné klávesy se z čista jasna objeví. Nakonec bohužel jeho úhlopříčka činí pouhé 2,0". Displej je aktivní, typu TFT, nabízí standardní rozlišení QVGA (240 x 320 px) a dokáže zobrazit až 16 milionů barev. Čitelnost na přímém slunci, stejně jako u jiných modelů různých výrobců, pokulhává. Zásadní chybou je, stejně jako u dalších telefonů s uživatelským prostředím Series 40 5th Edition, absence regulace jasu displeje. V této souvislosti proto také zamrzí fakt, že Nokia 7610 Supernova nenabízí ani světelné čidlo, které by automaticky upravovalo úroveň podsvícení displeje, a tím nejen šetřila baterii, ale zlepšila čitelnost na slunci. V telefonu na druhou stranu nechybí různé motivy s novou funkcí přebarvení pozadí, možnost umístit obrázek na pozadí, spořič displeje, hodiny v pohotovostním režimu, nastavení velikosti písma (u zpráv, kontaktů a webu) či barvy písma v pohotovostním režimu. Absence hodin úsporného režimu je již běžnou záležitostí.

Nokia 7610 Supernova nenabízí hodiny úsporného režimu, pro zjištění nejen času stiskněte červený telefonek

Prostředí telefonu, ovládání: stále to samé, stále dobré

I když se nějakou dobu zdálo, že Nokia 7610 Supernova nabídne společně s Nokií 7510 Supernova vylepšené prostředí Series 40 6th Edition, tak nakonec se tak stalo pouze u druhého jmenovaného modelu. Testovaný telefon přináší totožné uživatelské prostředí jako model 7310 Supernova, tedy Series 40 5th Edition. Proto jsme použili pasáže z naší dřívější recenze. Po zapnutí vás přivítá pohotovostní režim. Zobrazit si můžete také jen samotnou tapetu. Vraťme se ale zpátky k pohotovostnímu režimu. Ten je opět plně upravitelný, jednotlivé moduly lze posouvat, mazat, či přidávat jiné. Nechybí ani možnost vybrat si vlastní zástupce do pruhu odkazů. V záhlaví se neustále zobrazuje stav telefonu, ikonky funkcí, síla signálu a stav baterie, který však není příliš názorný, obzvláště při vybité baterii. Piktogram je totiž stále zelený a i těsně před vybitím má baterie kousek výplně. To může být velmi matoucí.

Telefon přináší uživatelské prostředí Series 40 5th Edition

Kromě pruhu zástupců v aktivním pohotovostním režimu si zkratky k důležitým funkcím můžete nastavit i do menu „Jdi na“, skrývajícího se standardně pod levou klávesou. Ideálně tak téměř nemusíte spouštět hlavní menu a možnosti personalizace jsou v tomto směru u Nokie dovedeny k dokonalosti. Po nastavené době se načte jeden ze spořičů displeje, což mohou být digitální nebo analogové hodiny, animace, obrázky nebo video. Po časové prodlevě se aktivuje standardní, dobře viditelný spořič s digitálními hodinami. Displej se po chvíli zcela vypne, aby šetřil baterii.

Další nabídky v prostředí telefonu... menu si lze upravit k obrazu svému

Hlavní menu lze zobrazit ve čtyřech možných režimech. Klasický seznam 10 položek, matice ikonek v rozložení 3 x 4, matice ikonek s popisy v rozložení 3 x 3 nebo praktický, leč pomalejší režim záložek. Ikonky jsou v režimu tabulek pěkně animované, lze je libovolně přeskládat, a menu si tak upravit k obrazu svému. Zvolení položky v menu je možné pomocí odpovídajících čísel numerické klávesnice. Zmínit musím také přítomnost položek kopírovat/vyjmout/vložit v kontextových menu, díky nimž lze pracovat s textem a přenášet jej mezi různými funkcemi telefonu. Mobil si můžete přizpůsobit k obrazu svému pomocí motivů. Klávesy se zamykají buď automaticky, což je možné zvolit v nastavení, nebo ručně po stisknutí středu navigační klávesy a následně hvězdičky. Odemknutí provedeme stejným způsobem.

V Nokii 7610 Supernova je předinstalovaný navigační program, který však vyžaduje Bluetooth GPS modul

Nokia 7610 Supernova je prvním telefonem výrobce, který disponuje novou, velmi zajímavou funkcí přebarvení prostředí podle barev, zachycených fotoaparátem. Jednoduše stačí zapnout zmíněnou funkci, fotoaparátem namířit na předmět, na kterém bude vámi požadovaná paleta barev, stisknout spoušť a poté jen vyčkat, než telefon zpracuje data a nabídne vám tři varianty nového témata. Jednoduché, účinné a pro ženy vhodný doplněk, aby barvy ladily s oblečením. Kromě prostředí dojde také na přebarvení podsvícení navigační klávesy. Co nás dále mile potěšilo, je indikace zmeškaných událostí. Pravidelně zhruba po šesti vteřinách vždy na vteřinu blikla navigační klávesa a tím upozornila na novou zprávu, nepřijatý hovor atd. V nastavení je však možné tuto funkci případně vypnout.

Zábava: hudební přehrávač, rádio a další

V telefonu je přichystána vnitřní paměť 64 MB. Lze ji dále rozšířit pomocí paměťových karty microSD o výrobcem udávanou velikost až 2GB. Už v mnoha případech jsme se však setkali s tím, že fungovala i karta s větší kapacitou, než kterou udával výrobce telefonu. Lze to očekávat i nyní. Veškerý multimediální obsah se nachází v klasickém správci souborů pojmenovaném „galerie“.

Prostředí hudebního přehrávače nabízí dva motivy... prostředí FM rádia

Hudební přehrávač podporuje formáty MP3, Midi, ACC, ACC+, eACC+ a WMA. Prostředí je přehledné, vytkl bych pouze menší velikost použitého písma. V nabídce najdeme odkaz na poslední přehrávaný soubor, všechny skladby, seznamy skladeb (playlisty), videa a řazení obsahu podle ID3 tagů na interprety, alba a žánry. Po potvrzení se vždy daný obsah pouze rozbalí. Příliš nás nepotěšilo, že není možné vyhledávat soubory v seznamu pomocí postupného zadávání znaků. Pokud tak máte na kartě přes sto skladeb, raději se obrňte trpělivostí.

Předinstalované Java hry Golf Tour a Snake III

V nastavení najdeme ekvalizér s přednastavenými módy: normální, pop, rock, jazz, klasika a dvě sady, které je možné ručně upravovat. Nechybí zobrazení obalu desky připojeného k MP3 souboru. Hudební přehrávač umí hrát minimalizovaný na pozadí, stejně jako FM rádio s RDS. V nastavení najdeme volbu pro opakování skladeb (jednu/všechny), náhodná skladba či možnost zapnutí rozšířeného sterea. Dodávaný headset, u kterého se nedá říci, že by příliš oplýval kvalitou, k telefonu připojíme 2,5 milimetrovým konektorem Jack.

Další Java hry, které se nacházejí přímo v telefonu - Sudoku a Seasweeper

Fotoaparát: své papírové předpoklady nepotvrzuje

Nokia vybavila zatím nejvyššího zástupce módní řady Supernova fotoaparátem s maximálním rozlišením 3,2 Mpx (2048 x 1536 px). Telefon navíc disponuje autofocusem a dvojicí přisvětlovacích LED diod, které dokážou dobře osvětlit předměty na vzdálenost 2 metrů. K dispozici je až 8x digitální zoom, samospoušť, scény, vyvážené bílé, efekty a další nastavení. Krytka objektivu bohužel chybí. Prostředí je orientováno na šířku displeje. Zvuk spouště fotoaparátu lze vypnout.

Prostředí fotoaparátu je orientováno v režimu na šírku

Zkušební fotografie – Nokia 7610 Supernova:

Na všech zkušebních snímcích je dobře znát slévání barev

Pokud bychom udělali od oka průměr, pak se velikost pořízených fotografií pohybuje zhruba okolo 300 KB. Fotoaparát bohužel nepotvrzuje své papírové předpoklady. Zkušební snímky jsou zaostřené jen v některých částech a až příliš často se objevuje slévání barev. Alespoň, že je podání barev věrohodné. Co nás ale mile potěšilo, byla schopnost nahrávání videa v nadstandardním rozlišení. Nokia 7610 Supernova totiž zvládá VGA video (640 x 480 px) s rychlostí 15 snímků/s.

Zkušební video (3GP, 640 x 480 px, 15 snímků/s, 4 784 KB)

Telefonování a telefonní seznam: až tisíc kontaktů v telefonu

Telefonní seznam pojme až 1000 vícepoložkových kontaktů. V nastavení si můžeme zvolit používanou paměť (telefon, SIM karta, telefon a SIM), zobrazení (normální seznam jmen, jméno a číslo, jméno a obraz), zobrazení kontaktu (nejprve křestní jméno, nejprve příjmení) a velikost písma. Kontakty lze přesunout či kopírovat z telefonu na SIM kartu a obráceně. Na paměťovou kartu bohužel kontakty není možné kopírovat. Ke kontaktu si můžete přidat emailovou adresu, obrázek, video, tón, webovou adresu, firmu, pracovní zařazení, formální jméno, přezdívku, poštovní adresu, identifikování uživatele, narozeniny, poznámku a obraz. Nechybí skupiny kontaktů, vyzváněcí profily, hlasové vytáčení či zrychlená volba vytáčení, kdy si přiřadíte k tlačítkům numerické klávesnice 2-9 často používané kontakty.

Telefonní seznam, detail kontaktu a různé související nastavení

Zprávy: nic nového pod sluncem

Nokia 7610 Supernova má na zprávy přichystanou vnitřní paměť telefonu. Uložit tisíce zpráv by tak neměl být žádný problém. Editor vytváření nové zprávy je přehledný. Nejprve zvolíte příjemce, kde si vyberete z kontaktů, skupin kontaktů, protokolu hovoru, poslední použitá čísla či oblíbené kontakty, které můžete neustále obměňovat podle potřeby. Přidat příjemce je tak velmi rychlé. Lze přidat i více příjemců najednou. V editoru nechybí jednoduché odpočítávání celkového počtu znaků (1000) a rozdělení částí do počtu zpráv. Při vložení obrázku, zvuku, videa či jiného souboru se zpráva automaticky změní na MMS. Maximální velikost multimediální zprávy je 300 KB. Během psaní je možné využívat slovníku T9, který píše s diakritikou a velikost zprávy nezkracuje, čili výsledná zpráva má původních 160 znaků. V nastavení nechybí zapnutí doručenky a telefon nepostrádá ani jednoduchého e-mailového klienta.

Prostředí editoru zpráv... přehledné a zároveň s dostatečnými možnosti

Organizační a datové funkce: organizátor manekýn

Telefon nabízí slušnou organizační výbavu, která zahrnuje kalendář s denním, týdenním a měsíčním zobrazením, dále pak budík, úkolovník, poznámky, kalkulačku, světový čas, převodník veličin, odpočítávací měřič (časovač), stopky a diktafon. U budíku je možné nastavit opakování v určitých dnech týdne, tónem pro buzení pak může být jakýkoliv hudební soubor či FM rádio (je však nutné mít připojená sluchátka) a lze nastavit i prodlevu opětovného buzení. Poznámky je možné zobrazit v pohotovostním režimu. Maximální délka poznámky je 3000 znaků a při psaní lze použít slovník T9. Kalkulačka je ve třech modifikacích: standardní, vědecká a kalkulačka půjček.

Opakovaný budík, kalendář s denním/týdenním/měsíčním zobrazení a stopky

Nokia 7610 Supernova bohužel postrádá paměť kódů, RSS čtečku, prohlížeč Office dokumentů (Word, Excel) a především pak multitasking. Minimalizovat lze pouze hudební přehrávač, přehrávač videa či FM rádio. Telefon je nadmíru dobře vybaven Java aplikacemi a hry. Jedná se o novou verzi jazyku Java 2.1. Zmíním aplikace: Flickr, Hledání, webový prohlížeč Opera Mini, Převodník, Převodník velikostí, Sensor, Stáhnout!, Světový čas, WidSets a Yahoo! Go. Hry v telefonu najdete tyto: Golf Tour, Seasweeper, Snake III a Sudoku.

Kalkulačka je ve třech modifikacích: standardní, vědecká a kalkulačka půjček

Z hlediska datových služeb telefon přináší dvojici GPRS/EDGE (obojí multi-slot třídy 32). Bezdrátově lze Nokii 7310 Supernova propojit s okolím pomocí Bluetooth 2.0 (včetně profilu A2DP pro bezdrátový poslech hudby). K PC lze telefon také připojit datovým USB kabelem (USB 2.0, microUSB konektor, Mass Storage), který je již součástí balení. Nechybí ani TV-out pro prohlížení fotografií a videa na domácím televizoru. Postrádali jsme však podporu 3G.

Zhodnocení: chytrá modelka oslní

Nokia 7610 Supernova je telefon, který si lidé koupí především kvůli pohlednému designu a možnosti snadné výměny krytů Xpress-on. Tím ale výčet toho, co může tato modelka nabídnout, rozhodně nekončí. Módní Nokia 7610 Supernova přináší velmi slušnou multimediální i datovou výbavu, kde chybí pouze 3G, které však zatím mnoho lidí u nás nevyužije kvůli mizernému pokrytí našich operátorů. Telefon disponuje také dostatečným 3,2 Mpx fotoaparátem s autofocusem a schopností nahrávání VGA videa. Jedna z věcí, které zákazníky zajímá, bude u této Nokie rozhodně dlouhá výdrž baterie na jedno nabití. Nokia 7610 Supernova je proto telefonem nejen pro parádu, ale i pro práci, zábavu, organizaci a snadnou konektivitu s okolím.

nokia-7610-supernova
Klady
  • líbivý design s možností výměny zadního krytu
  • příjemné rozměry a hmotnost
  • kvalitní konstrukční zpracování
  • slušná multimediální i datová výbava
  • 3,2 Mpx fotoaparát s autofocusem a nahrávání VGA videa
  • výdrž na jedno nabití
Zápory
  • čitelnost displeje na přímém slunci
  • absence 3G
  • chybí multitasking a RSS čtečka
Diskuze ke článku
wewe
Chtěla bych se zeptat kdy se as tento mobilní telefon dostane do prodeje......
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, Nokii 7610 Supernova si již můžete zakoupit například na oficiálním eshopu Nokie zde.
bubu
Tohle je fakt skvělej mobil, doporučuju všem
Lussi
dobrý den,chtěla jsem se zeptat někoho,kdo má tenhle telefon,zda jste s ním měli nějaký problém nebo tak...přemýšlím o koupi,ale nemůžu se rozhodnout mezi touhle nokií a nokií 6267. případně kdo máte nokii 6267 tak bych se chtěla zeptat,jak jste s ní spokojeni..děkuju mockrát za odpověď,pište prosím na mail,ještě jednou děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze