Nokia představila nejnovější prvky služeb Ovi

Společnost Nokia představila novou funkci synchronizace správy osobních informací (PIM), která bude součástí portálu Ovi.com. Představen bude také balíček Nokia Ovi Suite for PC, který byl nedávno uveden na trh.

Společnost Nokia představila novou funkci synchronizace správy osobních informací (PIM), která bude součástí portálu Ovi.com. Představen bude také balíček Nokia Ovi Suite for PC, který byl nedávno uveden na trh, a služba vzdáleného přístupu Files on Ovi. Tyto funkční prvky služeb Ovi vám pomohou, prostřednictvím jednoduchého a jednotného rozhraní, spravovat osobní informace a média.

Nokia představila nejnovější prvky služeb Ovi

„Ukázali jsme lidem, jak snadno lze zálohovat, synchronizovat a sdílet elektronický obsah za pomoci služeb Ovi na osobním počítači, na webu a na mobilním zařízení," uvedl Jussi Nevanlinna, viceprezident oddělení Product and Portfolio Management, divize Services & Software společnosti Nokia. „Náš způsob postupného zavádění a integrace těchto i jiných prvků Ovi nám umožňuje učit se a přizpůsobovat se na základě zpětných informací od zákazníků, pro něž na oplátku můžeme trvale zlepšovat kvalitu našich služeb. Jsme si vědomi, že přijít na trh v oblasti služeb s nějakou novinkou neznamená konec vývoje – je to pouze začátek.“

Nejnovější verze portálu Ovi.com, která je nyní k dispozici jako public beta, nabízí funkci bezplatné synchronizace vašeho kalendáře, kontaktů, poznámek a úkolů mezi mobilním zařízením Nokia a webovou stránkou www.ovi.com. Prostřednictvím této funkce mohou uživatelé Ovi.com nyní provádět on-line zálohování svých důležitých informací, k nimž mají během připojení na Internet trvalý přístup a které mohou upravovat. Nokia je přesvědčena, že se tím zlepší úroveň mobility zákazníků, neboť v případě ztráty či krádeže mobilního přístroje budou jejich osobní informace ochráněny.

S pomocí aplikace Nokia Ovi Suite for PC můžete snadno kopírovat soubory a informace z mobilního zařízení Nokia na osobní počítač, zálohovat obsah svého přístroje Nokia a ukládat fotografie a videa do Share on Ovi, což je služba sdílení mediálních souborů, kterou Nokia zavedla počátkem letošního roku.

Služba Files on Ovi nabízí uživatelům vzdálený přístup k souborům na osobním počítači připojeném k Internetu z jakéhokoli počítače nebo mobilního telefonu s prohlížečem. K dispozici je rovněž možnost on-line ukládání souborů do osobní paměťové schránky Anytime Files, v níž jsou soubory pro uživatele vždy přístupné. Tato služba je založena na softwaru a odborných znalostech, které Nokia získala akvizicí společnosti Avvenu v prosinci 2007.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze