Bluetooth reproduktory Fun Beat S-120: hudební závod
recenze

Bluetooth reproduktory Fun Beat S-120: hudební závod

1

Hezké na pohled, kvalitní na poslech, takové jsou Bluetooth reproduktory Fun Beat S-120. Připojit je dokážete snad ke všemu, na co si jen vzpomenete. Součástí balení je i dálkové ovládání a redukce na iPod přehrávače. Pojďte si přečíst recenzi stylových reproduktorů, které vás zajisté osloví.


Oficiální fotografie - Bluetooth reproduktory Fun Beat S-120

Bluetooth reproduktory Fun Beat S-120 jsou dobrým společníkem především na cesty. Nabízejí kvalitní hudební produkci a několikero druhů připojení hudebních zařízení. Navíc jsou vyrobeny v zajímavém tvaru připomínající závodní volant. Jak si vedly v testu, to napoví naše recenze otestovaných reproduktorů, které zapůjčila firma digiplus.cz.

Technické parametry

Průměr reproduktorů 180 mm
Hmotnost 468 gramů
Konstrukce plastová (PVC)
Barevné provedení bílé
Připojení Bluetooth 1.2, 3,5 mm Jack, iPod konektor (+ miniUSB)
Dosah 10 m
Výstupní výkon 2 x 3W
Frekvenční rozsah 20 Hz - 50 KHz
Baterie 4 x AA baterie
Cena a dostupnost 1 571 Kč (k 23. srpnu 2008)
2008

V krabici naleznete:

  • reproduktory
  • síťový kabel
  • kabel s 3,5 mm Jackem
  • USB kabel
  • manuál
  • dálkové ovládání
  • redukce na iPod přehrávače

Pro koho jsou

  • pro hudební nadšence, kteří potřebují na cestách kvalitní reproduktory
  • koupí si je ti, jež mají některý z iPod přehrávačů

Design a konstrukce: ala závodní volant

Do rukou se nám dostaly povedené Bluetooth reproduktory Fun Beat S-120, které jsou vhodným doplňkem nejen na cesty. Použitým materiálem je PVC. Jejich tvar lze přirovnat k závodnímu volantu, kde levá a pravá část je vyhrazena pro reproduktory, spodní část ovládacímu bloku tlačítek a prostředek stojánku pro přehrávač iPod. Horní oblouk nese napájecí port, miniUSB port a také 3,5 mm Jack. Ve spodku zařízení objevujeme zásobník na čtyři AA baterie, se kterými můžete reproduktory pohánět v místě bez elektrické přípojky.

Barevné sladění je povedené, bílá barva převažuje skoro na celém povrchu vyjma samotných reproduktorů majících barvu šedou a ovládacího bloku, který je zbarven oranžově. Kruh kolem středového stojánku je vyřešen čirou hmotou, pod kterou se skrývají LED diody, které svítí ihned po zapnutí. Nápis na horní části zřejmě nemusíme překládat, posuďte sami: ENJOY NATURAL SOUND.

Součástí balení jsou kromě reproduktorů také: síťový adaptér, USB kabel, redukce na propojení MP3 přehrávačů iPod, dálkové ovládání, propojovací kabel s 3,5 mm Jackem. Dálkové ovládání má funkce: vypnutí/zapnutí, hlasitost, ztlumit, menu, posun skladeb.

Baterie a výdrž: čtyři tužkovky a už to šlape

Jak jsme již zmínili, reproduktory mohou být napájeny buďto ze sítě (230V) nebo v podobě čtveřice AA baterií 1,5V. Na cestách určitě uvítáte několik hodin hlasité hudební produkce. Napájecí kabel je zhruba metr dlouhý. Výdrž s bateriemi musí každý vyzkoušet sám, naše testování s nabíjecími AA bateriemi o kapacitě 2700 mAh sice přineslo časový údaj, avšak baterie nebyly zcela nové. Proto uvádět klamavé hodnoty nebudeme.

Zvuk: parádní hudební prožitek

Dvojice reproduktorů o výstupním výkonu 2 x 3W a frekvenčním rozsahu 20 Hz - 50 KHz hraje opravdu kvalitně, nedochází k rezonanci, zvuk je vyvážený i při vyšších hodnotách hlasitosti a výšek. Trochu hůře dopadlo bezdrátové hraní, které omezovalo hudební zážitek. To bychom mohli dávat za vinu použité verzi Bluetooth 1.2, která nezvládá vysoké datové přenosy. Zaručujeme vám, že budete překvapeni hlasitostí, s jakou dokážou reproduktory hrát.

Ovládací blok: oranžové mámení

Zapnutí provádíme středovým tlačítkem na oranžovém podkladu. Tím také následně přepínáme režim spárování reproduktorů s Bluetooth zařízením. Pokud by zařízení nehrálo, máte pouze zapnutý jiný profil, než ten určený k hraní, proto vypínacím tlačítkem přepněte na ten správný. Dvojice tlačítek hlasitosti uzavírá souhrn funkčních kláves. Pro snazší orientaci nechybí ještě LED dioda umístěná po pravé straně od ovládacího bloku. Upozorňuje modro-červeným problikáváním na profil připojení jiného zařízení.

Připojení: spárujete první poslední

Reproduktory lze využít hned několika způsoby. Někomu se může zdát nejjednodušší připojení 3,5 mm Jacku s kabelem ze svého MP3 přehrávače do těla reproduktorů. Někdo jiný naopak uvítá možnost posazení svého iPod přehrávače do stojánku ve středu zařízení. Pro bezdrátový přenos hudby je připraven Bluetooth ve verzi 1.2, se kterým můžete mít spárované zařízení vysílající hudbu až ve vzdálenosti 10 metrů. Je ovšem nutno podotknout, že kvalita přenosu nebyla tak dobrá, jako přes kabel. Datová náročnost je patrná.

Zhodnocení: stylová záležitost

Bezdrátové reproduktory Fun Beat S-120 se opravdu osvědčily. Nabízejí několik možností připojení hudebních zařízení, zároveň i volbu mezi napájením ze sítě nebo bateriemi. Kvalitní reproduktory s celkovým výkonem 6W vás ohromí. S cenou nad hranicí 1 500 Kč (k. 23.srpnu) si rozhodně své majitele naleznou. S přáteli už se nebudete muset přít o to, kdo jaké reproduktory s sebou vezme, nyní vám stačí jedny, univerzální, které spárujete bezdrátově se všemi mobilními telefony, připojíte iPody nebo jakýkoliv MP3 přehrávač, notebook, atd.

Klady
  • povedený design
  • možnosti připojení
  • napájení AA bateriemi
  • kvalita zvuku
Zápory
  • horší produkce přes Bluetooth