Nokia zahájila integraci Skypu do svých telefonů

Společnosti Skype a Nokia oznámily partnerství, které přinese světově nejznámější internetový komunikační kanál do řady osobních počítačů Nokia. Podle podmínek smlouvy o spolupráci bude Skype začleněn do přístrojů Nokia.

Společnosti Skype a Nokia oznámily partnerství, které přinese světově nejznámější internetový komunikační kanál do řady osobních počítačů Nokia. Podle podmínek smlouvy o spolupráci bude Skype začleněn do přístrojů Nokia, nejdříve do řady Nokia Nseries. Prvním modelem s předinstalovaným softwarem Skype bude vlajková loď Nokia N97, která na trh přijde ve 3. čtvrtletí roku 2009.

Nokia zahájila integraci Skypu do svých telefonů

Skype bude součástí adresáře v Nokii N97, což umožní mít nejen neustálý přehled o tom, zda jsou vaše Skype kontakty on-line, ale také s nimi můžete jednoduše zahájit textovou konverzaci. Majitelé Nokia N97 na celém světě budou moci využívat 3G sítě a WLAN pro bezplatné uskutečňování a přijímání Skype to Skype hovorů a navíc budou velmi levně volat na pevné linky a jiná mobilní zařízení.


Nokia N97 - oficiální fotografie

„Poskytnout Skype kdekoliv prostřednictvím mobilních přístrojů je základem k naplnění naší vize dát možnost celosvětové konverzaci,“ říká Scott Durchslag, provozní ředitel Skype. „Úzká spolupráce se společností Nokia na integraci našeho softwaru do Nokia přístrojů bude těžit z velkého počtu zákazníků, kteří již používají Skype, což udělá Skype snadno dostupný a jednoduchý při použití na cestách. Rovněž to přinese nové uživatele Skype, kteří milují Nokia se Symbian Series 60.“

„S více než 400 miliony uživatelů Skype po celém světě je integrace Skype do mobilních přístrojů Nokia Nseries významným krokem v převádění konvergovaného internetu ze stolního počítače do světově nejvyspělejších mobilních počítačů,“ řekl Jose-Luis Martinez, vicepresident Nokia Nseries.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze