Přehled ocenění udělených na kongresu MWC 2009

3

Na letošním kongresu MWC v Barceloně probíhal již 14. ročník udělování cen Global Mobile Awards od asociace GSM Association. V jedné z nejsledovanějších kategorií došlo na malé překvapení. Pojďme se podívat, kdo získal jaká ocenění.

Přehled ocenění udělených na kongresu MWC 2009


Kategorie "Nejlepší mobil roku 2009"

Kategorie "Nejlepší mobil roku" patří každoročně mezi ty nejsledovanějších. Minulý rok v ní zvítězil hudební Sony Ericsson W910i. Letos se na první příčce umístil, v našich končinách téměř neznámý, mobilní telefon INQ1 od operátora 3.

Žebříček ocenění:

  • 1. místo - INQ1
  • 2. místo - Nokia E71
  • 3. místo - T-Mobile G1

INQ1 pro operátora 3 vyrábí čínský výrobce Amoi. Telefon je ve světě oblíbené především proto, že lze na něm zdarma využívat komunitní služby Facebook nebo Last.fm a uskutečňovat hovory přes Skype. V jeho výbavě najdeme 3,2 Mpx fotoaparát, EDGE a HSDPA, akcelerometr pro automatické překlápění displeje či slot na paměťové karty. Přístroj je také velmi žádaný kvůli nízké ceně a výhodami spojenými u operátora 3.


Mobilní telefon INQ1 prodávaný u operátora 3

Druhé místo v této kategorii získala rozhodně zaslouženě Nokia E71. Jde o elegantní a zároveň špičkově vybaveného zástupce manažerské řady Eseries. Přináší plnohodnotnou QWERTY klávesnici, 3,2 Mpx fotoaparát s autofocusem, GPS navigaci (Nokia Mapy 2.0), FM rádio s RDS, dvojici datových přenosů EDGE a HSDPA a bezdrátové Wi-Fi.


Manažerská Nokia E71 - oficiální fotografie

Třetí místo obsadil komunikátor z dílen HTC a především pak první telefon s operačním systémem Android, T-Mobile G1. Telefon přináší 3,2" dotykový displej, výsuvnou QWERTY klávesnici, kolečko TrackBall, 3,2 Mpx fotoaparát, GPS navigaci a slot pro paměťové karty microSD. Datová výbava zahrnuje čtveřici GPRS, EDGE, 3G, HSDPA a dále pak bezdrátové Bluetooth 2.0 a Wi-Fi.


První Android v podobě T-Mobilu G1 - oficiální fotografie

Kategorie "Nejlepší mobilní internetové služby roku 2009"

Toto ocenění si odnáší finská Nokia s aplikací Nokia Sports Tracker. Jde o bezplatný program pro symbianové smartphony S60 3rd Edition, která po spojení s GPS přijímačem, ať už s vestavěným či externím, umí zaznamenávat data o současné poloze. Poté je zobrazuje v grafech a tabulkách. Své využití najde nejen u sportovců, ale také u lidí, kteří si chtějí zaznamenat zdolanou trasu.

Přehled ocenění udělených na kongresu MWC 2009


Kategorie "Nejlepší mobilní technologický průlom roku 2009"

V této kategorii si ocenění odnesla kanadská společnost RIM s telefonem Storm 9500 značky BlackBerry. Jako průlomovým byl označen dotykový displej s inovací nazvanou SurePress. Tlačítka se díky ní na displeji mačkají téměř stejně jako u hardwarové klávesnice.


BlackBerry Storm 9500 - oficiální fotografie

TIP: Seznam všech ocenění udělených na letošním kongresu MWC 2009 naleznete zde.

Diskuze ke článku
Galovie
A Sony Ericsson iDou nič? Žiadne ocenenia za 12.1 MPx-lový fotoaparát, ktorý bol ako prvý vstavaný do tela mobilného prístroja???
Galovie.
Luboš Srb
Luboš Srb
Dobrý den, jelikož je Sony Ericsson Idou v současné době zatím ještě jen ve stádiu konceptu telefonu, nemohl být zařazen do žádné z oceněných kategorií.
JohnyAsbest
nevím, kam to napsat, ale může mi někdo z redakce vysvětlit, co je to za mobil - průsvitný kámen (nebo spíše mýdlo)- od LG ? odkaz:
http://www.engadgetmobile.com/2009/02/19/lg-gd900-eyes-on-now-with-video/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze