LG do roku 2012 uvede až 26 telefonů s Windows Mobile

Společnosti LG a Microsoft na probíhajícím kongresu MWC v Barceloně oznámily zásadní prohloubení dosavadní spolupráce, jejímž následkem výrazně vzroste počet mobilních telefonů LG využívajících operační systém Windows Mobile.

Součástí dohody je, že LG využije Windows jako primární operační systém ve smartphonech a zároveň že rozšíří počet přístrojů v této kategorii. Do roku 2012 plánuje LG uvést na trh až 26 mobilních telefonů s Windows Mobile. Celkově je možné očekávat až padesát modelů LG s operačním systémem Microsoft v nejbližších letech. „Od využití Windows v našich mobilních telefonech si slibujeme, že oslovíme novou skupinu zákazníků a získáme větší tržní podíl,“ uvedl Vít Šubert, výkonný ředitel české a slovenské pobočky LG Electronics.

LG do roku 2012 uvede až 26 telefonů s Windows Mobile

Důležité také je, že LG novým portfoliem pokryje různé cenové kategorie pro zákazníky po celém světě. Z dohody mezi oběma firmami rovněž vyplývá plán vytvořit společný vývojový tým s úkolem navrhovat mobilní telefony maximálně využívající možnosti softwaru a hardwaru. Rozšířená dohoda následuje po memorandu o porozumění, které obě firmy podepsaly v listopadu 2008.


LG GM730 - první telefon s operačním systémem Windows Mobile 6.5

Prvním výsledkem úzkého partnerství je nový smartphone LG GM730, který zaujme tenkým hladkým tělem ve stylovém designu a elegantně zaoblenými rohy. Uživatel ho bude ovládat pomocí celodotykové obrazovky. Smartphone LG GM730 se stane prvním přístrojem na světě, který bude vybaven operačním systémem Windows Mobile 6.5.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze