Tajné: první informace a foto nadupaného Samsungu S8300

1

Samsung S8300 je chystaný nástupce veleúspěšného modelu U900 Soul. Do těla výsuvné konstrukce o tloušťce pouhých 12,8 mm výrobce slisoval pořádnou výbavu. Největším tahákem bude špičkový OLED displej, 8 Mpx fotoaparát nebo GPS.

Prozatím nepředstavený Samsung S8300 nabídne dotykový OLED displej s aktivní matricí (AMOLED), který disponuje rozlišením WQVGA (240 x 400 px), zobrazí až 16 milionů barev a jeho úhlopříčka činí 2,8". Telefon přinese dotykové prostředí TouchWiz. Kromě dotykového displeje pro ovládání telefonu dobře poslouží i optický joystick. Tělo novinky je vyrobeno z duralu, který je lépe odolný proti poškrábání a uchycení otisků prstů.


První špionážní fotografie Samsungu S8300 s nadupanou výbavou

Z bohaté výbavy vyčnívá 8 Mpx fotoaparát s autofocusem, 2x LED diodou a zrcátkem pro autoportréty. V zasunutém stavu je navíc proti poškrábání chytře chráněn objektiv fotoaparátu. U Samsungu S8300 se dále můžeme těšit na GPS přijímač, FM rádio s RDS, Bluetooth 2.1, HSDPA (až 7,2 Mb/s) nebo podporu DivX videí. Vnitřní paměť telefonu činí 60 MB a nechybí ani slot pro paměťové karty microSD.

Samsung S8300 bude představen v únoru na celosvětově proslulém kongresu MWC 2009, kde byl před rokem představen i jeho předchůdce, model U900 Soul. Novinka se začne prodávat na vybraných trzích koncem března. Cena prozatím není známa.

zdroj: DailyMobile