Telefónica O2 a Huawei zahajují rozšířování pokrytí sítě 3G

Telefónica O2 učinila významný krok k avizovanému rozšíření pokrytí sítě 3G, založenou na technologii UMTS/HSDPA. Pokračuje tak ve své strategii rozšiřování vysokorychlostních mobilních datových služeb v České republice.

Telefónica O2 Czech Republic učinila významný krok k avizovanému rozšíření pokrytí sítě 3G, založenou na technologii UMTS/HSDPA. Pokračuje tak ve své strategii rozšiřování vysokorychlostních mobilních datových služeb v České republice, ve které je leaderem. Telefónica O2 si jako dodavatele síťové infrastruktury UMTS a modernizace sítě 2G vybrala ve výběrovém řízení společnost Huawei, se kterou uzavřela smlouvu na konci září. Kromě rozšíření pokrytí 3G bude pracovat také na modernizaci stávající 2G sítě.

Telefónica O2 a Huawei zahajují rozšířování pokrytí sítě 3G

"Telefónica O2 Czech Republic stála vždy v čele rozvoje vysokorychlostních datových služeb," říká Salvador Anglada, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Telefónica O2 Czech Republic a dodává: "Nyní chceme veškeré výhody vysokorychlostního mobilního internetu nabídnout zákazníkům v co nejvíce českých městech. Proto jsme se rozhodli rozšířit 3G a modernizovat 2G sítě. Pro tento krok jsme si vybrali společnost Huawei, která je jedním z významných dodavatelů produktů v oblasti mobilních sítí. Vybrali jsme ji pro její zkušenosti, kvalitu a technickou vyspělost poskytovaných technologií."

"Zahájení spolupráce se společností Telefónica O2 na rozšíření pokrytí si velmi ceníme. Oblast 3G technologií je momentálně velmi diskutovaným tématem. Těší nás, že právě naše nabídka uspěla a můžeme tak přis pět k dalšímu zásadnímu vývoji v oblasti mobilních datových technologií," řeklXiaoming Tang,President of Telefónica Key Account Departmentspolečnosti Huawei Technologies

Telefónica O2 v současné době jako jediný český operátor poskytuje pokrytí sítí 3G, založené na technologiiUMTS/HSDPA v Praze a Brně. Uživatelé v těchto městech se mohou těšit na zvýšení přenosové rychlosti na 3,6 Mbit/s již začátkem příštího roku. Do konce roku 2009 plánuje společnost rozšířit signál do 20 až 30 měst České republiky. Během příštích dvou až tří let bude pokryto cca 70 % české populace.

Do konce roku 2010 dojde ve spolupráci s firmou Huawei také k významné modernizaci sítě 2G, která prostřednictvím technologie EDGE umožní zvýšení rychlosti v celé síti GSM na 150-200kbit/s.

Telefónica O2 Czech Republic byla první společnost v České republice, která v roce 2004 uvedla vysokorychlostní mobilní datové služby založené na technologii CDMA 450, první představila mezinárodně kompatibilní vysokorychlostní mobilní datové služby na technologii UMTS a jako jedna z prvních 10 světových operátorů komerčně zavedla technologii HSDPA. Technologie UMTS pro třetí generaci mobilních sítí, umožní v první fázi přenosy dat až rychlostí 3,6 Mbit/s. V horizontu dalších let je možné zvýšení přenosové rychlosti až na 7,2 Mbit/s. Díky UMTS/HSDPA technologii se tak budou moci mnohem rychleji než v jiných sítích připojit k internetu a prohlížet webové stránky, stahovat a posílat emaily či streamovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze