Nové multimediální Nokie N79 a N85 se ukazují

1

Podle dřívějších informací ze zahraničí proběhlo tzv. před-představení dvojice nových modelů Nokie už v pondělí 18. srpna 2008. Oficiální představení by se mělo konat o týden později, tedy v pondělí 25. srpna.

Nokia N79

Původní text - 24. srpna 2008

A co má Nokia tentokrát v plánu? Hodlá představit dva nové multimediální modely řady Nseries - stylový model a fotomobil. Bližší informace prozatím nejsou k dispozici. Můžeme tak jen spekulovat, o jaké modely půjde. Šeptá se o dvojici modelů N79 a N85. Dřívější fotografie Nokie N79 se však nedávno ukázaly jako zdařilý plagiát z Číny. Pokud se ptáte na Nokii 5800 Tube s dotykovým displejem, pak můžete zůstat klidní, podle všeho by na řadu měla přijít až na konci tohoto roku. Uvidíme, co se z toho ale nakonec vyklube.

Nokia N79

Nokia N79 by měla běžet na operačním systému Symbian S60 3rd Edition s Feature Packem 2 a ve výbavě se měl nacházet 5 Mpx fotoaparát optiky Carl Zeiss s autofocusem, 2x LED diodou a krytkou objektivu, dále GPS navigace, Wi-Fi a podpora her N-Gage.


Nokia N79 na špionážních fotografiích

Nokia N85

Telefon nabídne taktéž operační systém Symbian S60 3rd Edition s Feature Packem 2, QVGA displej, 5 Mpx fotoaparát s 2x přisvětlovacími LED diodami, GPS navigaci, 3G včetně HSDPA, Wi-Fi, výsuvnou klávesnici a zřejmě také NaviWheel.


Nokia N85 na špionážních fotografiích

Aktualizováno 25. srpna 2008 - 15:15

Že by další z povedených žertů finského výrobce? Zatím se představení nekoná, přitom zítra má české oficiální zastoupení Nokie naplánovánu tiskovou konferenci za účelem bližší prezentace dvou zcela nových modelů Nseries. Akce se samozřejmě budeme účastnit, čekejte online přenos.

Aktualizováno 25. srpna 2008 - 17:50

Ačkoliv na oficiálních stránkách Nokie se zatím neobjevila jediná zmínka o nových modelech Nseries, britský server pocket-lint.co.uk informoval, že výrobce dnes představil modely N79 a N85. Server conversations.nokia.com zase přinesl první fotografie obou chystaných modelů, které již s klidem můžeme označit za oficiální. Zároveň nastínil i jejich výbavu.

Nokia N85: těšme se na výborný AMOLED displej

Nokia N85 bude disponovat QVGA displejem typu AMOLED, zobrazí až 16 milionů barev a úhlopříčka bude odpovídat 2,6". Dále se můžeme těšit na 5 Mpx fotoaparát s funkcí geotagging, GPS navigaci (předinstalované Nokia Mapy 2.0), FM transmitter (tedy FM vysílač), podporu her N-Gage či 3,5 mm konektor Jack. Vnitřní paměť, důležitou pro všechna multimédia, výrobce vyřešil tím, že k telefonu bude v balení dodávat 8GB paměťovou kartu microSD.


Nokia N85

Nokia N79: hlavně stylově

Nokia N79 vychází z modelu N78. Orientovat se však bude více na designovou složku. V balení bude výrobce dodávat trojici výměnných krytů Xpress-on a 4GB paměťovou kartu microSD. K dispozici budou dva odlišné kryty přední a 5 krytů zadní strany. Ve výbavě najdeme 5 Mpx fotoaparát s optikou Carl Zeiss, 2x LED diodou a funkcí geotagging, dále pak GPS navigaci (Nokia Mapy 2.0) a 3,5 mm konektor Jack. Hudbu dokáže telefon přehrávat až po dobu 24 hodin.


Nokia N79
Diskuze ke článku
JohnyAsbest
Můžu vám říci, že ten amoled display používá iRiver Clix2 (mp3/4 přehrávač), který vlastním - vynikající, jasné a ostré barvy. Prostě super.
Ale jinak uvidíme, co přinesou ty dva smartphony. Ten mobilní svět jde ale trochu jinak než Nokia, aby Nokia nezaspala, když dosu nemá žádný TOUCH.
a navíc - ta N85 je prakticky stejný design, postavení tlačítek jako N78, N81, N82, N96 a i ty nižší řady ta 66.., apod. Nechtělo by to už něco jiného ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze