U zákazníků T-Mobile a O2 dnes nastal problém s SMS

Zákazníci operátorů T-Mobile a Telefónica O2 dnes měli a možná stále mají problémy s krátkými textovými zprávami. Na jejich mobily během dnešního dne přicházely opakovaně stejné textové zprávy.

O problému informoval server týdeníku Ekonom. "Od přítele mi dnes přišla stejná textová zpráva asi dvacetkrát," řekla klientka operátora T-Mobile. Důvodem tohoto chování je podle informací týdeníku Ekonom špatná komunikace SMS center jednotlivých operátorů.

U zákazníků T-Mobile a O2 dnes nastal problém s SMS

"Do našeho SMS Centra nedojde informace ze sítě T-Mobile o úspěšném doručení SMS, jak by tomu správně mělo být. Naopak přijímáme ze sítě T-Mobile informaci, že odeslaná textovka doručena nebyla a proto naše síť její doručení opakuje," řekl Ekonomu tiskový mluvčí společnosti Telefónica O2 Martin Žabka. Popsaná situace se opakuje až do vypršení platnosti odeslané SMS, takže zákazník T-Mobile ji dostane několikrát.

Mluvčí operátora T-Mobile Martina Kemrová zase tvrdí, že chyba je na straně O2. "Zatím nevíme, kolika zákazníků se tento problém týká, ani nemohu říci, kdy problém vyřešíme," dodala Kemrová. Podle zjištění Ekonoma se problém může týkat až 20% klientů společnosti T-Mobile. Miroslav Čepický z Vodafonu sdělil, že dnes zatím žádný takový problém v síti nezaznamenali.

zdroj: ekonom.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze