Jak správně nastavit MMS, WAP, internet a e-mail

6

Pořídili jste si nový mobilní telefon a nejdou vám z něj posílat multimediální MMS zprávy, nefunguje přístup k internetu, e-mailovým schránkám nebo WAPu? Nevíte si sami rady? Poradíme vám, jak váš mobilní telefon správně nastavit.

Pokud jste telefon zakoupili přímo u vašeho operátora, jehož služby využíváte, pak byste již měli mít vše potřebné správně nastavené. Jestliže jste si však pořídili starší mobil z bazaru, nový přímo od výrobce, přešli od jednoho operátora k druhému či omylem změnili nastavení, potom zůstane nastavení telefonu většinou na vás.

Za případné problémy u nastavení vašeho mobilního telefonu neneseme žádnou zodpovědnost. Pokud vám cokoliv nebude fungovat, zkuste se obrátit přímo na operátora či autorizovaný servis.

Operátoři

Výrobci


Telefónica O2

Na této stránce operátora O2 najdete nastavení připojení k internetu, WAPu, aktivaci MMS a emailu. V nabídce si pouze vyberete výrobce telefonu a daný model, poté zvolíte jaké nastavení chcete pro váš mobil. Objeví se seznam kroků, které je nutné v telefonu provést. Nastavení se vztahuje ke všem telefonům, které operátor má či někdy měl ve své nabídce.


Nastavení připojení k internetu, WAPu, aktivaci MMS a emailu na stránkách O2

T-Mobile

U T-Mobilu najdete nastavení připojení k internetu, WAPu, aktivaci MMS, emailu a videozóny na této stránce. Jedná se o jednoduchý konfigurátor, ve kterém si vyberete nejprve výrobce telefonu, poté model telefonu a následně nastavení služby. V posledním kroku budete požádáni o zadání svých přihlašovacích údajů do služby Můj T-Mobile (shodné s přihlašovacími údaji do t-zones) a po jeho úspěšném ověření bude nastavení automaticky odesláno v podobě konfigurační SMS, která váš telefon automaticky zdarma nastaví na Váš mobilní telefon.


Nastavení připojení k internetu, WAPu, aktivaci MMS, emailu a videozóny na stránkách T-Mobilu

Svůj telefon si také můžete zdarma nastavit odesláním SMS na číslo 4603 ve tvaru KONFIG_sluzba_vyrobcetyp (znak _ označuje mezeru). Například KONFIG MMS NOKIA6230i pro aktivaci služby MMS pro telefon Nokia 6230i, KONFIG WAP SE810i pro aktivaci WAPu pro telefon Sony Ericsson 810i a KONFIG INTERNET SIEMENSSX1 pro aktivaci internetu pro Siemens SX1.

Vodafone

U Vodafonu najdete průvodce nastavením připojení k internetu, WAPu, Vodafone live! a aktivaci MMS na této stránce. K automatickému zaslání konfigurační SMS se však musíte nejprve přihlásit do samoobsluhy, ve které zvolíte nabídku "Moje služby" dále "Aktivace a nastavení služeb" a poté si vyberete konkrétní nastavení, výrobce a model telefonu. Volbu stačí potvrdit a následně vám operátor pošle zdarma konfigurační SMS, která zvolenou službu sama nastaví.


Nastavení připojení k internetu, WAPu, Vodafone live! a aktivaci MMS

Nokia

Na stránkách Nokie si vyberete model telefonu, vyberete si službu, kterou chcete nastavit, zvolíte zemi, operátora, opíšete znaky z obrázku a napíšete vaše telefonní číslo, kam chcete poslat konfigurační SMS. Některé telefony Nokia jsou však obvykle nastaveny již při prodeji.


Nastavení připojení k internetu, WAPu a aktivaci MMS

Motorola

U Motoroly si na této stránce vyberete model telefonu, zvolíte službu, kterou chcete nastavit, dále vyberete zemi, operátora, opíšete znaky z obrázku a poté vyplníte vaše telefonní číslo, na které vám bude zaslána konfigurační SMS.


Nastavení připojení k internetu, WAPu, aktivaci MMS a emailu

Sony Ericsson

Nastavení připojení k internetu, WAPu, aktivaci MMS a emailu naleznete této stránce Sony Ericssonu. Vyberete pouze zemi, operátora, model telefonu a poté vaše telefonní číslo, na které bude zaslána konfigurační SMS.


Nastavení připojení k internetu, WAPu, aktivaci MMS a emailu
Diskuze ke článku
misak
jak si mám vyzvednout mms
petra
a co kdyz muj mobil v te nabidce neni..??=-O:(((
sab
Co když nainstaluju konfigurační sms a stále mi nejde internet v mobilu Samsung galaxy S advance
Eva
Dostala jsem od Ježíškových vnoučat mobil Redmi A4, nemohu si na něm nastavit MMs. Měla bych tam mít jednu mms od Ježíškového vnoučete a nemohu se k ní nijak dostat. Co dělám špatně?Prosím poraďte,nelépe na eml . Děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze