Premiéra: iRiver phone, aneb kopírování iPhonu pokračuje

1

Apple iPhone je jedním velkým terčem nejen čínských plagiátorů. Nyní přichází na scénu zavedená a úspěšná společnost iRiver, která je známá hlavně díky svým MP3 přehrávačům a multimediálním přístrojům. I ta se kupodivu pokouší přímo okopírovat úspěšný jablečný iPhone.VIDEO

Apple iPhone je jedním velkým terčem nejen pro čínské plagiátory. Nyní přichází na scénu zavedená a úspěšná společnost iRiver, která je známá hlavně díky svým MP3 přehrávačům a multimediálním přístrojům. I ta se kupodivu pokouší přímo okopírovat úspěšný jablečný iPhone.VIDEO


iRiver phone na veletrhu CES 2008 v Las Vegas

iRiver phone pochází od korejského výrobce hudebních přehrávačů. Bude se jednat o vůbec první telefon od tohoto výrobce. Na první pohled bezesporu kopíruje slavnější Apple iPhone, a tak si v duchu říkám, jak dlouho ještě bude tento kopírovací proces pokračovat? Po technické stránce je na tom iRiver phone o něco lépe než originál od Applu. Přináší 3-palcový dotykový displej s rozlišením 480 x 272 px, 4GB vnitřní paměti, podporu 3G, 2 Mpx fotoaparát s natáčením videa, GPS či Wi-Fi. V neposlední řadě je také nutné zmínit, že novinka nabízí prostředí, které se opravdu velmi podobá revolučnímu iPhonu. Systém nového iRiveru je však postaven na Linuxu.

iRiver GSM phone, jak se zatím novinka nazývá, byla prezentována také na letošním veletrhu CES v Las Vegas. Zástupci společnosti zde rovněž oznámili, že by telefon chtěli uvést na americký trh do konce letošního roku. Samozřejmostí podle nich je, že jejich telefon bude neblokován a prodáván ve volném prodeji.

zdroj: pcmag.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
mám iRiver Clix2 coby mp3/4 přehrávač, je super. Ovládání absolutně bez problémů, intuitivní. Kdyby byl i mobil, jdu do něj.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze