Apple iPhone: v ČR už možná začátkem příštího roku

Pro ty, kteří čekají na oficiální prodej Apple iPhone v České republice. obsahuje rozhovor několik indicií, podle kterých by se mohli svého jablečného telefonu dočkat poměrně brzo.

Na serveru Aktualne.cz se objevil zajímavý rozhovor s šéfem českého T-Mobile, Rolandem Mahlerem. Přečíst si jej můžete zde.

Pro ty, kteří čekají na oficiální prodej Apple iPhone v České republice. obsahuje rozhovor několik indicií, podle kterých by se mohli svého jablečného telefonu dočkat poměrně brzo. Český T-Mobile údajně nyní vede jednání s Applem ohledně prodeje iPhonu v ČR. "Jsme uprostřed vyjednávání termínu a podmínek prodeje iPhonu v České republice. Přesto bychom ho rádi nabídli začátkem příštího roku," říká Roland Mahler, šéf české pobočky T-Mobile.

Dá se očekávat, že pokud se iPhone skutečně dostane do prodeje v průběhu 1.čtvrtletí roku 2008, bude se jednat o současný typ s 8GB pamětí, tedy bez plánovaných vylepšení a podpory 3G sítí. Cena opět nebude nijak nízká a operátor velmi pravděpodobně podmíní koupi telefonu uzavřením dražšího paušálu s datovým plánem. Nakolik toto bude pro Čechy schůdné, ukáže až praxe.


Apple iPhone

Překážkou prodeje iPhonu u nás je však také neexistující iTunes Store v České republice. Bez fungujících iTunes v dané zemi a provázání s operátorem ale není možné iPhone oficiálně aktivovat a používat. Pokud tedy bude chtít T-Mobile jalbečný telefon prodávat, bude muset Apple nejdříve zprovoznit českou mutaci obchodu. Ze zprovoznění českého iTunes Store by navíc samozřejmě profitovali i majitelé iPodů, kteří by mohli v obchodě s českým prostředím legálně platit a stahovat z něj hudbu.

Kromě toho si Roland Mahler v rozhovoru celkem pochopitelně stěžuje na regulaci cen roamingu ze strany Evropské unie. "Je to špatné pro princip volného trhu. Tím že určíte jakýmkoli způsobem ceny, ničíte konkurenční prostředí. Všichni musí mít stejné. Proto se nám to nelíbí," říká Roland Mahler.

zdroj: Aktualne.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze