Vodafone představil své nové telefony - zn. levně

Vodafone včera představil dvojici telefonů, které bude prodávat výhradně pod vlastní značkou. Jedná se ryzí low-endy spadající do nejnižší cenové kategorie. Dokáže s nimi Vodafone konkurovat levným Nokiím nebo Motorole MOTOFONE? Více v článku.

Vodafone na včerejší tiskové konferenci oficiálně světu představil své nejnovější přírůstky do flotily mobilních telefonů. Modely jsou označeny jednoduše Vodafone 125 a Vodafone 225 a atakují nejnižší cenové stupínky. Levnější model by se měl prodávat na vybraných trzích již za 25 dolarů, dražší pak za 45 dolarů.


Levněšjí model Vodafone 125 se bude na vybraných trzích prodávat za necelých 600 Kč

Pro Vodafone bude novinky vyrábět čínské ZTE, které dodává přístroje i pro našeho nejmladšího operátora U:fon. Oba telefony jsou v podstatě shodné, liší se pouze použitým displejem. Zatímco model 125 nabídne pouze černobílý, 225 již pasivní barevný displej. Kromě telefonování však nabídnou pouze práci s SMS zprávami, kalkulačku a jednoduché upomínky. Dle trhu by se však v nabídce obou telefonů mohlou objevit i FM rádio a MP3 vyzvánění.


Model Vodafone 225 se na trh dostane s cenou kolem 1 tisíce Kč

Telefony jsou primárně určeny k prodeji na rozvojových trzích, kde by měly konkurovat superlevnému telefonu Motorola MOTOFONE a také některým novým low-endovým Nokiím. Již za několik týdnů se začnou prodávat v Egyptě, Rumunsku a Jihoafrické repubublice za cenu v přepočtu 600 resp. 1000 Kč. Dražší z nich by se však měl objevit i na našem trhu, a to koncem léta. Celosvětový ředitel pro koncová zařízení Vodafonu Jens Schulte-Bockum při představení naznačil, že další (nejenom) levné telefony od čínského ZTE vyrobení exkluzivně pro Vodafone budou následovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze