Samsung F300: Ultra Music? Možná...
recenze

Samsung F300: Ultra Music? Možná...

V dnešní recenzi vám přínášíme hodnocení poměrně kontroverzního mobilu, který se k nám dostal do redakce. Z jedné strany vypadá jako mobilní telefon, z druhé jako hudební přehrávač, vše ve stylovém designu. Má však také hodně nedostatků, které výsledný dojem kazí. Zajímá vás, jaký telefon dostal takový titulek?

Samsung v poslední době neustále představuje další a další mobily s přízviskem „Ultra“. Jednou to byly ultra tenké, teď zas ultra multimediální přístroje. U ultra tenkých kousků to bylo pravdivé tvrzení, zdali to platí i pro Samsung F300 Ultra Music, si však tvrdit netroufám. Narážím na veliké rezervy tohoto „ultra-mobilu“, z nichž některé jsou až dechberoucí. Na druhou stranu je nutné dodat, že přístroj má mnoho předností, takže snad nebudu jen kritizovat, i když občas mi to musíte odpustit.


Samsung F300 na oficiálních fotografiích

Technické parametry

Rozměry103.5 x 44 x 9.4 mm
Hmotnost71 gramů
Barevné kombinace černá, možná také červená a bílá
SítěTri-band GSM 900 / 1800 / 1900 Mhz
Hlavní displej aktivní TFT, 176 x 220 bodů, 262 tisíc barev
Vedlejší displej aktivní TFT, 176 x 65 bodů, 65 tisíc barev
Paměť 120 MB
paměťové karty microSD
Operační systém---
Organizační a další funkcevícepoložkový adresář, kalendář (pouze denní náhled), úkoly, světový čas (hodně omezený), diktafon, webový prohlížeč
Multimédia40-hlasá polyfonie, reálné tóny, hudební přehrávač (MP3, AAC, WMA, AAC+), podpora DRM, přehrávač videosekvencí (3gp, mp4)
Fotoaparát 2 Mpx (1600 x 1200 bodů), vyvážení bílé, barevné efekty, samospoušť
video 320 x 240 bodů, MP4
Datové funkceGPRS (třída 10), EDGE (třída 10)
Bluetooth 2.0, USB 2.0
Baterie a výdržLi-ion 720 mAh
pohotovost max.: 155 hodin
max. doba hovoru: 150 minut
Reálná výdrž: 2 dny v síti GSM při běžném používání (3-4 dny s přídavnou baterií)
Cena a dostupnostkolem 10 tisíc
polovina roku 2007

V krabici naleznete:

  • sluchátka
  • redukce na konektor Jack 3,5 mm
  • nabíječku
  • český návod
  • kryt telefonu s integrovanou přídavnou baterií
  • prodlužovací audio kabel Jack 3,5 mm --- Jack 2,5 mm

Plusy:

  • stylový design
  • stoprocentní konstrukce
  • dotykové ovládání hudebního přehrávače
  • kryt s přídavnou baterií
  • kvalitní podání zvuku
  • rozlišení videa fotoaparátu
  • FM rádio
  • podpora audio formátu .wma
  • podpora ochrany skladeb DRM

Minusy:

  • nepropracovanost hudebního přehrávače
  • FM rádio bez RDS
  • budík nevyzvání hudbou
  • absence normálního kalendáře
  • hodně omezené ovládání telefonu
  • chybí Java
  • špatné ovládání webového prohlížeče
  • chybí kalkulačka
  • celkově poněkud krkolomné ovládání
  • cena

Pro koho je mobil určen?

Určitě pro mladé lidi, kteří primárně chtějí mobilem zaujmout. Tito lidé požadují hudební funkce a o nějakou organizaci času jim moc nejde. U tohoto telefonu jde prostě hlavně o styl.

Design a konstrukce – Skvělé. Co jiného dodat?

V tomto odstavci se bude chválit asi nejvíce, neboť v tomto ohledu telefonu nelze nic vytknout. Přístroj je velmi tenký, ale zato trochu povyrostl do délky – jeho rozměry jsou 103.5 x 44 x 9.4 mm. Hmotnost činí 71 gramů, což je do zajisté velmi solidní parametr.


Pohled na telefonní a... | ... hudební část | srovnání s kreditní kartou

Pokud k telefonu připevníte speciální kryt s baterií, váha se vyšplhá až na číslo kolem 140 gramů a to už tolik slavné není. Nicméně nikdo vás nenutí tento kryt používat. Mobil je vyveden v černém, matném provedení a jak již bylo řečeno, telefon je oboustranný.


Detail povrchu krytu | spodní strana | telefon s tímto krytem


Telefon s opět s krytem | detail upevnění s telefonem a... | ... bez telefonu

Zadní (telefonní) část je ze tří čtvrtin tvořena klávesnicí, zbytek pak doplňuje titěrný displej, nad kterým je čočka fotoaparátu spolu s reproduktorem. Pokud telefon otočíte, naskytne se úplně jiný pohled. Jako první zcela jistě zaujme veliký displej a pod ním kruh dotykového ovládání s tlačítkem uprostřed.


Telefon z jednoho a... | ... druhého boku | pohled na spodní stranu

Nad velkým displejem se nachází honosný název „The Ultra Music“. Pokud se podíváme na mobil z boku tak na jednom z nich najdeme slot pro SIM kartu, konektor pro externí anténu, tlačítko pro reser a klávesy pro ovládání hlasitosti.


Mobil v dlani z telefonní a... | ... z hudební strany | sronání s AA baterií

Na druhé straně se nachází systémový konektor pro nabíjení, připojení USB kabelu, sluchátek apod., dále slot pro paměťové karty typu microSD, klávesa pro přepínání režimu přehrávač / telefon a zámek klávesnice. Tyto boky obepíná kovový pás na obou stranách připevněný šroubkem, který slouží pro zpevnění konstrukce. Nevím, jestli to dělá zrovna tento pás, ale konstrukčně je na tom přístroj výborně.


Telefon trochu jinak

Nezaznamenal jsem ani jediné „vrznutí“ či sebemenší vůli při jakémkoli tlaku. Opravdu jsem byl velmi příjemně překvapen. Rád bych se ještě zmínil o speciálním krytu s přídavnou baterií, který nejenže chrání mobil před škrábanci, ale také téměř zdvojnásobuje výdrž na jedno nabití.


Opět příroda a F300

Napájení probíhá pomocí konektorů ve spodní části a telefon si sám vybere, z jakého zdroje bude čerpat energii. Kryt je ve velmi (možná trochu příliš) konzervativním designu, ale účel splňuje dokonale. Osobně jsem přístroj nosil výhradně v obalu a vyjímal jsem ho jen výjimečně. Docela mě zarazila doba nabíjení s obalem, která se pohybovala kolem hranice pěti hodin.


Naposledy F300 v přírodě

Klávesnice – trochu zbytečný luxus

Jak již můžete z nadpisu vyčíst, tak klávesnice podle mého soudu zabírá až zbytečně mnoho prostoru, který by se dal využít daleko efektivněji. Celá klávesnice je tvořena dvěma kontextovými klávesami, tlačítky pro spuštění fotoaparátu a klávesou „C“ pro mazání. Pod nimi jsou obě sluchátka pro odmítnutí/příjem hovorů a pak už jen alfanumerická část. Nedá se ovšem říci, že by byla klávesnice nepohodlná. Naopak, psaní je velmi příjemné, odezva a tuhost jsou také v naprostém pořádku. Kdyby se však trošku uskromnila, prospělo by to určitě displeji, který by se tak mohl, zvětšil. No, co se dá dělat…


Detail klávesnice

Bylo by dobré zmínit se také o dotykovém ovladači na hudební straně přístroje. Ovládání tímto stylem chce sice trochu zvyku, ale jakmile si člověk zvykne, tak je velmi pohodlné. Telefon rozezná kromě obyčejného stisknutí dotykové plochy také různé přejíždění zleva doprava a naopak, dále odzdola nahoru a naopak nebo jenom stisknutí rohů ovladače. Účinky těchto pohybů by vydaly na daleko delší odstavec a nepřipadá mi důležité se o tom zmiňovat.


Detail dotykového ovládání

Displej – jeden příliš malý, druhý zas příliš velký

Je před námi další zajímavá část recenze a to jsou displeje. Na jedné straně zobrazuje telefonní funkce miniaturní displej o rozlišení 176 x 65 pixelů. Je však překvapivě jemný, nabídne technologii TFT a zobrazí 65 tisíc barev. I přes solidní kvalitu však nemůže stačit pro normální ovládání mobilu. Druhý displej je opravdu veliký, měří celých 33 × 42 milimetrů, ovšem na jeho velikost má trochu malé rozlišení (176 x 220 pixelů). Nicméně je vzhledem překvapivě jemný, což mě velmi překvapilo a dokonce jsem prvních pár dní žil v domnění, že má rozlišení 240 x 320 pixelů. Pro úplnost dodávám, že je aktivní a že zobrazí 262 tisíc barev. Chápu, že šlo Samsungu především o styl celého telefonu a tak mu nebudu vytýkat použití většího displeje na hudební straně, nicméně strana s klávesnicí by opravdu zasloužila displej alespoň o trochu větší, neboť takto se telefon nedá pohodlně ovládat, čemuž se budu věnovat v následujícím odstavci.

Hlavní menu, ovládání – otáčíme sem a tam a sem a tam

Díky velmi malému displeji telefon totiž zároveň přišel o některé klíčové funkce a ovládání se opravdu značně zpomaluje. Menu je tvořeno ikonami v řádce vedle sebe a postrádá popisky. V podmenu vidíme vždy dvě možnosti pod sebou a zároveň jim nechybí číselné zkratky. Asi nemá cenu stokrát říkat, že ovládání je občas velmi pomalé a že to prostě není ono. Zase musím uznat, že v rámci možností je systém vyřešen důmyslně. Takovou zvláštností je možnost přepnutí displejů v některé situaci, jako je telefonní seznam, čtení zpráv a internetový prohlížeč. Telefonní seznam je tak nesrovnatelně přehlednější, ale osobně jsem tuto možnost příliš nevyužíval, neboť to celkem zdržuje a člověk si vše radši najde na malém displeji. To samé platí o čtení zpráv, u kterého máte také možnost přepnout na větší displej.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Hlavní menu | menu nastavení | Offline mód

Vypadá ale velmi podivně, když telefon neustále otáčíte sem a tam a i lidé na vás koukají zajímavě :-). Jinak máte k dispozici dva vzhledy prostředí – jeden černý, druhý bílý. K mému překvapení zcela chybí možnost nastavit si tapetu displeje. Opravdu jsem tomu nevěřil a hledal to po celém telefonu, ale je tomu tak. Pokud stisknete tlačítko označené „PHONE O MP3“, zhasne malý displej a vy otočíte telefon, kde se objeví nabídka „hudebního přehrávače“. Grafika Nabídky je velmi podobná nabídce v Sony PSP a najdete v ní položky „Hudební přehrávač“, „Fotoaparát“, „Album“, „FM rádio“ a „Záznamník“. Vše je pěkně animované, takže se nemusíte bát o fádnost.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Pohotovostní režim a... | ... hlavná menu v černém tématu | spuštění tutorialu (průvodce ovládáním)


Průvodce dotykovým ovládáním hudební strany telefonu

Je ale trochu škoda, že celé prostředí je vyvedené pouze v jednom neměnném designu, určitě bych uvítal možnost změnit alespoň barevný tón. Ovládání hudební strany probíhá přes již zmíněný dotykový ovladač s širokými možnostmi ovládání.. Pokud posloucháte hudbu a někdo vám zavolá, hovor můžete samozřejmě přijmout, telefon se jen přepne na menší displej a po ukončení se přepne zpět. Tolik asi vše k ovládání, vzhůru na telefonování.

Telefonní seznam a volání – kde je hlasité handsfree?

Zde se nebudu příliš rozepisovat, neboť v tomto ohledu nám přístroj nic převratného nenabídne, takže na sítě třetí generace můžete s klidem zapomenout. Telefonní seznam nabídne klasických 1000 položek a je samozřejmě vícepoložkový. Hovory probíhají výhradně přes malý displej a to dokonce i tehdy, když vytáčíte z telefonního seznamu na displeji hlavním.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Zadávání tel. čísla | registr hovorů | výpis odchozích hovorů

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Seznam zmeškaných hovorů | nabídka telefonního seznamu | tvorba nového kontaktu

Co mě zklamalo nejvíce je absence hlasitého handsfree. Tato základní funkce je velmi praktická a mně osobně velmi chyběla. Samsung F300 dokáže vyzvánět jakoukoli melodií (tj. i hudební skladbou), ovšem nezvládá vibrovat a zvonit zároveň. Zvláštní...

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Úprava kontaktu | hledání v telefonním seznamu | možnost přepnutí displejů


Prohlížení kontaktů na velkém displeji

Zprávy – emailový kliente, kde jsi?

Možná vás zajímá, jak dobře se píší zprávy na tak malém displeji. Mě to také zajímalo a nakonec jsem byl poměrně příjemně překvapen – psalo se mi poměrně pohodlně a nikdy jsem neměl potřebu přepínat se na druhý displej, abych si přečetl výslednou zprávu.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Menu zpráv | SMS editor | nastavení příjemců zprávy

Bohužel SMS editoru chybí smajlíci, což je trochu škoda, zato zvládne napsat až 11 zpráv najednou. Dále mě zajímalo, jak je vyřešen MMS editor a, světe div se, byl jsem znovu mile překvapen. Sice čtení zpráv nebude příliš nejlepší, nicméně jejich tvoření je velmi snadné.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Upozornění při odchodu z SMS editoru | MMS editor | seznam přijatých zpráv

Na zprávy máte k dispozici velmi slušných 200 pozic, ale chybí archiv pro ukládání do sdílené paměti. Také bohužel nelze nastavit vlastní vyzváněcí tón pro příchozí zprávy. Další věcí, která chybí, je emailový klient, který bych tedy u tak drahého telefonu rozhodně čekal.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Čtení příchozí zprávy | volby, nabízející čtení zpráv na velkém displeji | singalizace přepnutí displejů


Čtení zprávy na hlavním displeji

Organizační funkce – zmizel kalendář a kalkulačka

Na začátek předešlu, že v organizaci se Samsungu nepovede nejlépe, a to rovnou ze dvou hlavních důvodů. Tím prvním je to, že Samsung nějak zapomněl přidat měsíční (i týdenní) náhled kalendáře, tím pádem se nedozvíme dny v týdnu a musíme pouze přejíždět den po dni a kontrolovat, co máme v plánu.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Primitivní kalendář | menu kalendáře | tvorba nové upomínky

Kdyby Samsung místo prohlížení kontaktů na hlavním displeji propracoval raději kalendář, byli bychom všichni daleko raději. Tím druhým důvodem je absence kalkulačky. Osobně používám kalkulačku denně (a to nejsem v matematice tak špatný) a zde mi chyběla hodně. Je tedy fakt, že vměstnat kalkulačku do tak malého displeje by byl asi menší problém, ale nemyslím si, že až tak velký, že by to dělalo korejskému výrobci větší starosti.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Menu organizace | záznam zvuku | světový čas

V mobilu najdeme světový čas, který je řešen podobně úsporně jako kalendář – tj. vždy vidíte jenom jeden řádek jednoho pásma a musíte všechny projíždět tak dlouho, dokud nenajdete to, co hledáte. Stopky nabídnou měření se čtyřmi mezičasy a k dispozici je také odpočítávání času nazvané jako „časovač“.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Budík | nastavení tónu a... | ... opakování upozornění

Rád bych pochválil budík, ale brání mi v tom dva důležité detaily. Alarmy jsou sice k dispozici rovnou tři, ovšem nevyberete si, v jaký den v týdnu vás budou budit a, pozor, nedokáží budit vlastní hudbou. Už asi chápete, proč jsem tolik skeptický k podtitulu telefonu „The Ultra Music“. Sice je to detail, ale je na pováženou, aby vás mobil, u kterého se vše podřizuje hudbě, budil obyčejnými přednastavenými melodiemi. Z organizace je přítomen také poznámkovník a záznamník. Chybí naopak úkolovník a paměť pro tajné kódy.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Odpočítávání | stopky | poznámkovník


Záznam zvuku na hudební straně

Datové funkce – EDGE, Bluetooth = zažitý standard

Již v odstavci o telefonování jsem vás ujistil, že o 3G nebude řeč, takže logicky ani v datech se této technologie nedočkáme. EDGE však přítomno je a spolu s ním samozřejmě i Bluetooth. Zajímavě řešený je ale internetový prohlížeč. Ten se musel vypořádat s jednou vadou a to takovou, že pod větším displejem není žádná klávesnice. Na malém displeji surfovat není možné a tak se proti tomuto problému Samsung hrdě postavil. Výsledkem je zadávání znaků pomocí dotykového ovládání, kdy si vybíráte písmenka, která jsou ve sloupečku pod sebou řazena po 3 – 4 písmenech.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Menu Bluetooth | menu webového prohlížeče

Popravdě to není příliš ideální řešení, ale nic jiného možné asi nebylo. Nicméně si ještě živě vzpomínám na situaci, kdy jsem se pokoušel vstoupit do administrace našeho serveru. Mám celkem dlouhé heslo, a když jsem neviděl to, co píši (neboť jsou místo písmen zobrazeny hvězdičky) tak se mi snadno stalo, že jsem se aspoň v jednom písmenu spletl. Takto jsem se k cíli pokoušel dostat dobrých deset minut a mezitím padlo hodně nadávek na adresu tohoto telefonu. Dále mi vadila nemožnost orientace prohlížeče na šířku, což by jistě „brouzdání“ zjednodušilo. Spojení s PC obstarává dodávaný USB kabel a mobil dokáže pracovat dokonce ve třech režimech. Jeden režim je pro práci s programem „PC Studio“, druhý zajistí detekci jako MTP zařízení (podporuje to např. Windows Media Player) a třetí zajistí rozpoznání jako „Mass Storage“. Poslední je však umožněn pouze s paměťovou kartou.


Webový prohlížeč na velkém displeji | zadávání znaků pomocí dotykového ovladače | signalizace přepnutí displejů

Hudba – The Mini Music

Z odstavce úplně kritika čiší, ale tolik zas kritizovat snad nebudu. Hudební přehrávač je velmi vydařený, jen má pár chyb, které mi hodně vadily. Hudební soubory přehrajete na obou stranách mobilu, na té hudební samozřejmě trochu lépe. Přehrávání písní na této straně provází líbivá animace a celkový design je velmi příjemný. Dotykové ovládání mi velmi vyhovovalo a urychlovalo práci s přehrávačem. Pokud spustíte přehrávač, zobrazí se vám poslední přehrávaná píseň a pokud je k dispozici i obrázek alba, zobrazí se také. Když přejedete prstem zleva doprava, „přijede“ seznam všech dostupných skladeb v telefonu. Podporovány jsou formáty eAAC, eAAC+, MP3 a WMA a dokonce nám výrobce přidal podporu DRM (Digital Rights Managment).


Hudební přehrávač | pokus o zachycení animace nabídky, kde je... | ...seznam skladeb | oblíbené skladby | nastavení přehrávače | nastavení výstupu zvuku

DRM je vlastně ochrana skladeb licenčními klíči, které omezují jejich přehrání například pro jediné zařízení. Tuto funkci využijete hlavně, pokud nakupujete přes internet, jinak s ní asi moc do styku nepřijdete. Nutno dodat, ze DRM je poněkud kontroverzní ochrana, která je trnem v oku velkému skupině lidí. Mimochodem byl o ní napsán zajímavý článek na serveru Root.cz (http://www.root.cz/clanky/blizi-se-konec-hudebniho-drm/). V hudebním přehrávači jsem bohužel nenašel jakékoliv třídění písní podle alba, interpreta a žánru. Teoreticky by to telefon měl umět, ale hledal jsem, jak jsem jen mohl a bez výsledku. Možná za to může to, že jsem skladby nenahrával podle Windows Media Playeru nebo pomocí PC Studia. Rozhodně mě to zklamalo, neboť nehodlám nahrávat skladby přes nějaký speciální software, ale jednoduše přes kopírování z disku na disk a pokud telefon nedokáže sám seřadit skladby podle různých kritérií, pak to musím brát jako jednoznačné minus. Hudební přehrávač ovšem zvládne playlisty a dokonce také poslech podcastů. Ekvalizér je také samozřejmě přítomen a najdeme zde také speciální volbu pro 3D zvuk. Pokud chcete poslouchat hudbu a zároveň normálně používat telefon, není problém. Nesmíte však zabrousit do fotogalerie, neboť mobil nezvládne prohlížet fotografie a zároveň přehrávat hudbu.


Rádio | nastavení rádia | jiné nastavení | přehled frekvencí | nastavení stanice

Zapomněl jsem se zmínit o velikosti interní paměti, která činí slušných 120MB, ale není problém ji rozšířit paměťovými kartami typu microSD. O přehrávači toho bylo řečeno už příliš, pojďme se podívat na rádio. To si zaslouží celkem pochvalu, neboť má všechny funkce, které bych od rádia očekával. Tedy, až na jednu a tou je RDS. Absence této technologie mě celkem zamrzela, neboť je škoda nevyužít tak velký displej pro zobrazení názvu skladby a rádia. Rádio podporuje předvolby stanic, jen si k nim nelze dát název. Rozhodně bych však nečekal funkci jakou je připomínka programu rádia. Jednoduše si zvolíte frekvenci, na kterém má kýžený program být, dáte si k němu připomínku a mobil se hned přihlásí, že si máte poslechnout rádio.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Seznam výstrah upozorňující na důležitý program v rádiu | nastavení frekvence | správa klíčů DRM

Další multimediální funkce – bohužel chybí Java...

Výčet dalších multimediálních funkcí bude velmi krátký, mobil toho moc kromě hudby nenabídne. Byl navíc ořezán o Javu, takže zábavu opravdu obstará skoro jen hudba. Jedinou věcí navíc je přehrávání videí typu 3GP a MP4, které vypadají na velikém displeji „trochu k světu“.

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Správce souborů | prohlížení fotografíí | náhled fotek je na malém displeji nepoužitelný, proto je daleko lepší přepnout se na hudební stranu mobilu

Samsung F300 Samsung F300 Samsung F300
Seznam hudebních souborů | přehrávání hudby na malém displeji | seznam ostatních souborů

Fotoaparát – žádná sláva, ale není to tragédie

Integrovaným fotoaparátem pořídíte snímky o rozlišení 2Mpx (1600 x 1200 pixelů) a jejich kvalita je průměrná. Můžete si vybrat z pěti velikostí fotky: 1600 x 1200, 1028 x 960, 800 x 600, 640 x 480 a 320 x 240 pixelů. Je k dispozici také nastavení kvality fotky ve třech režimech. Bohužel však nejde fotit na šířku, a pokud chcete mít obraz přes celý displej, tak na zase neuvidíte na celou scénu, ale pouze na její výřez.


Prostředí fotoaparátu na hlavním displeji | nastavení | další nastavení | přehled fotografií

Je to celkem škoda, neboť na šířku by to bylo mnohem praktičtější. Pochvalu si ale zaslouží video, které lze natočit až o rozlišení 320 x 240 pixelů, což dneska není úplně nejběžnější záležitost. Kvalitu fotek můžete zhodnotit z testovacích fotografií, ale jak jsem již řekl, je to průměr, ne-li slabší průměr.

Samsung F300
Prostředí fotoaparátu na malém displeji

Testovací fotografie


Makro fotoaparát nezvládá | na exteriéru se projevuje horší podání barev a celková rozmazanost


Noční režim | v interiéru se (hlavně na třetí fotce) projevuje již zmíněná rozmazanost snímků, ale barvy si tu vedou o něco lépe

Zhodnocení – kontroverzní telefon zaujme nejvíc

Je pravda, že tato recenze převážně kritizovala, ale abych byl spravedlivý, musím tento kousek také trochu vyzdvihnout. Je to prostě stylový a kontroverzní telefon, kterým ohromíte nejednoho známého. Má opravdu hodně nedostatků, ale pro někoho má prostě tento mobil své kouzlo a bude se mnou nesouhlasit v názoru, že takový telefon bych si nekoupil. Samsung F300 není ještě na trhu, ale jeho cena je odhadována na hodnotu kolem 10 tisíc korun, což je hodně. F300 má za úkol zaujmout a ne splnit nároky dotěrných redaktorů, kteří hledají každou chybičku, kterou mu mohou vytknout. Je to jen na vás…

samsung-f300
Klady
  • stylový design
  • výborná konstrukce
  • netradiční pojetí hudebního telefonu
  • dotykové ovládání
  • kryt s přídavnou baterií
  • kvalitní podání zvuku
  • rozlišení videa fotoaparátu
  • FM rádio
  • podpora WMA + DRM
Zápory
  • nepropracovanost hudebního přehrávače
  • FM rádio bez RDS
  • budík nevyzvání hudbou
  • absence normálního kalendáře
  • hodně omezené ovládání telefonu
  • chybí Java
  • špatné ovládání webového prohlížeče
  • chybí kalkulačka
  • celkově poněkud krkolomné ovládání
  • cena
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze