První dojmy: Sony Ericsson W880i a W610i

3

Na úterní tiskové konferenci jsme měli možnost si nové přírůstky Walkman série vyzkoušet a také je nafotit i natočit. Přinášíme vám první dojmy z používání tenkého modelu W880i a Walkmanu střední třídy W610i. ŽIVÉ FOTOGRAFIE A VIDEO

Úterý bylo pro příznivce švédsko-japonské značky mobilních telefonů určitě šťastným dnem. Sony Ericsson v ten den totiž představil osm nových telefonů. Nejednalo se však o žádnou revoluci, spíše o vylepšení dobře zaběhlých konceptů. Dočkali jsme se tak drobné evoluce v sérii fotomobilů Cybershot, low-endových modelů i hudební série Walkman. Na pražské tiskové konferenci jsme si mohli všechny modely vyzkoušet, nafotili jsme pro vás také množství živých fotografií a podrobné video každého telefonu. Exkluzivně vám přinášíme také fotografie pořízené telefony.

Sony Ericsson W880i - hudba slisovaná do 9,5 milimetru

Přečtěte si detailní preview

Největší zájem byl o supertenký telefon W880i. A oprávněně. Jako jediný přinesl něco, co v portfoliu Sony Ericssonu doposud chybělo - konkrétně tenký design. 9,4 mm tenké tělo v kombinaci se značkou Walkman a špičkovou výbavou opravdu zaujme.

Co se nám líbilo: Elegantní tenké tělo, pevná konstrukce, špičkový QVGA displej, slot pro paměťové karty a 1GB karta v balení, kvalitní hudební přehrávač, podpora sítí 3G včetně videotelefonie, 2 Mpx fotoaparát

Co se nepovedlo: Chybí FM rádio, chybí EDGE, špatně ovladatelná boční tlačítka, rozpačitě působící alfanumerická klávesnice, fotoaparátu by slušel autofocus a přisvětlovací LED dioda

Na první dotek je patrný velmi kvalitní konstrukce, která nikdy nevrzala, přestože se jednalo o prototyp. Telefon je opravdu velmi tenký a extrémně lehký - pouze 71 gramů. Na vlastní kůži jsme se přesvědčili, že jej v kapse téměř nemáte šanci ucítit. Přední strana je vyrobena z leštěného hliníku a působí opravdu solidně. Zadní strana je vyrobena z plastu s měkkým, pryžovým povrchem. Stejný materiál se nachází například na zadní straně modelu K800i.


Srovnání s 2,5x tlustším Sony Ericssonem a boční pohledy

Dalším prvkem, kterého se vaše oči nebudou moci nabažit je špičkový displej s rozlišením QVGA (240 x 320 bodů). Vzhledem k malým rozměrům je extrémně jemný, pochlubit se může také výborným barevným podáním. Nad ním se nachází kamerka pro videohovory, prozrazující podporu sítí 3G. W880i tak bude jedním z nejtenčích 3G telefonů na světě .


Sony Ericsson W880i je opravdu tenký...

Poněkud rozpačitě na nás působila klávesnice tvořená z malých trnových výstupků. Ačkoli je jejich odezva dobrá, je stisk poněkud vratký a než získáte jistotu v psaní, bude to chvíli trvat. Vcelku titěrné jsou také některé funkční klávesy. Naopak pochvalu si zaslouží pětisměrná klávesa. Velmi malé jsou také klávesy po obvodu telefonu, přičemž extrémem je posuvné tlačítko pro regulaci hlasitosti, které slouží také jako zoom v režimu focení. Konkurenční se s těmito problémy nepotýkají, zde Sony Ericsson poněkud ztrácí.

Sony Ericsson W880i

Kde však soupeře deklasuje je funkční výbava. Jedná se o nejtenčí telefon se slotem pro paměťové karty (1GB v balení), je také 2.nejtenčím mobilem s podporou sítí 3G. Zamrzí naopak absence EDGE, které Sony Ericsson vytrvale u vyšších modelů s 3G ignoruje. Jednoznačnou devizou je kvalitní hudební přehrávač Walkman ve verzi 2.0, kterou jsme mohli vidět již v modelu W850i. Nechybí originální a užitečná funkce TrackID, zarazí však absence FM rádia. To bychom u hudebního telefonu nečekali. Na zadní straně se nachází také čočka 2Mpx fotoaparátu, jako spoušť slouží tlačítko na boku, fotí se tedy v režimu na šířku. Horizontální menu fotoaparátu známe již z ostatních Sony Ericssonů. Do tenkého těla se ale bohužel nevešla přisvětlovací dioda ani automatické zaostřování.

Sony Ericsson W880i na nás udělal ze všech představených telefonů nejlepší dojem. Nebude však telefonem pro každého, poněkud vyšší cena 12 tisíc Kč je způsobena tenkou konstrukcí, bohatou výbavou i 1GB paměťovou kartou v balení.


Fotografie pořízené 2Mpx fotoaparátem Sony Ericssonu W880i

Sony Ericsson W610i - elegantní Walkman pro všechny

Co se nám líbilo: Kvalitní konstrukce, poměrně tenké (14 mm) tělo, pohodlná klávesnice slot pro paměťové karty a 512MB karta v balení, kvalitní hudební přehrávač, FM rádio s funkcí RDS, 2 Mpx fotoaparát s autofocusem i LED diodami, EDGE

Co se nepovedlo: Za cenu necelých 9 tisíc Kč by telefon slušel QVGA displej, trochu plastový vzhled, lesklý povrch se snadno upatlá

Druhým v úterý představeným Walkmanem je model W610i s o poznání klasičtějším hávem. Přesto však není nijak tlustý, 14 mm je velmi dobrá hodnota. W610i působí oproti W880i poněkud plastovým dojmem, konstrukce je však prvotřídní. Lesklý povrch kolem klávesnice se však snadno upatlá, obzvláště patrné je to na tmavé variantě. Líbila se nám originální klávesnice, která je i přes nezvyklé řešení tenkých vystouplých kláves pohodlná. Displej má stnadardní rozlišení 176 x 220 a nelze k němu mít výhrad.

Samozřejmou devizou tohoto telefonu je hudební přehrávač, který má také nové prostředí, které se poprvé objevilo v modelu W850i. Díky přibalené 512MB paměťové kartě bude hudby dostatek. Nechybí ani oblíbená funkce TrackID a narozdíl od W880i je přítomno i FM rádio s funkcí RDS.

Jelikož je W610i pouze jinak zabalený Cybershot model K550i, může se i hudební bratříček pochlubit 2 Mpx fotoarátem s automatickým zaostřováním a LED diodami. Kvalitu fotografií můžete posoudit níže.

Sony Ericsson W610i je trochu konkurencí ve vlastních řadách, nabízí totiž shodnou výbavu s modelem W810i. Rozhodnout se tak můžete podle designu. W610i zavítá na náš trh v červnu za cenu 8 600 Kč.

Diskuze ke článku
tucnak
měl bych dotaz...protože mi dosloužil můj starý mobil, chtěl bych si koupit něco novýho!A hodně mě oslovuje W880i, tak bych se chtěl zeptat kdy bude na trhu??...
Johnny
tyhle 2 se fakt povedli ja se na ne tesim budu mit ten sony ericsson w610.w880-12000,w610-8600 já ted mam sony ericsson w550i ten je sice dobrej ale ma horsi fotak a nema pam.kartu vnitrni pamet je 256mb a to je malo no proste preju sony ericsson v tomto roce tech slibovanejch 40 novych.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze