Vodafone: Program Kamarádi - návrat pejsků

1

Pod heslem "Bafffte se s přáteli" přichází Vodafone s novou nabídkou. Za měsíční paušál lze na vybraná čísla neomezeně volat i psát zprávy, a to kdykoliv a bez omezení. Vše je opět doprovozeno populární čivaví reklamou, která si nyní našla další psí kamarády.

Vodafone nezanevřel na pejsky a neponechal výhodné programy Nej..., Rodina a Přátelé stranou. Tyto programy zpracoval v novém a pro mobilní síť ojedinělém Programu Kamarádi.

Program spočívá v tom, že měsíčně zaplatíte určitou částku a pak můžete na jedno číslo volat nebo posílat SMS kdykoliv zdarma. Kamarádů může být 1 až 4 - čím víc jich máte, tím méně na jednoho platíte. Více napoví tabulka:

Měsíční paušál
Počet kamarádůNa jednoho kamaráda připadá
1178,50 Kč178,50 Kč
2226,10 Kč113,05 Kč
3261,80 Kč87,27 Kč
4285,60 Kč71,40 Kč

Ceny jsou včetně 19% DPH.

Vadou na kráse je, že všichni kamarádi musí mít Vodafone, což při současném rozšíření nedává velké naděje na mohutný nápor lidí na tuto službu. Nicméně váš kamarád může mít jakýkoliv tarif včetně kreditního a může být kdekoliv na světě, kde na něj dosáhne signál. Jedinou podmínkou je umístění vašeho telefonu v České republice, program tedy nelze použít na volání ze zahraničí.

Služba je nabízena pouze nefiremním zákazníkům, aby byli více zrovnoprávněni s těmi firemními, kteří mohou využívat obdobné nabídky. Nový program Kamarádi si mohou aktivovat zákazníci s tarifem Nabito, Naplno nebo Tarifem nové generace. Naopak zákazníkům s tarify Odepiš a Dohoda s Vodafonem nabízen není.

Paušál za službu Program Kamarádi se přičítá k vašemu měsíčnímu paušálu. Po aktivaci telefonem, v prodejně nebo přes internet vám přijde potvrzující SMS, že je služba aktivována a můžete začít okamžitě volat. Můžete též po libosti čísla měnit - změna se však dostaví až po konci zúčtovacího období. Samotná aktivace je zdarma.

Další vrásky dělají MMS. Za ty se totiž dál standardně platí a nejsou součástí programu. Vodafone nejspíš nebere v úvahu jejich využitelnost, mohly už být zahrnuty i do paušálu u Nabitých tarifů. Na faktuře se vám ukáže pouze počet odeslaných SMS a provolaných minut, kolik ušetříte se ale přesně nedozvíte.

Naopak vítaný je fakt, že se vám takto uskutečněné hovory a SMS nepromítnou nijak do volných minut, SMS nebo kreditu u kreditních tarifů. Navíc pokud narazíte bezhlavým voláním do FlexiStropu, tato volání a SMS se nezablokují, zatímco "normální" volné minuty a SMS ano.

Konflikty s jinými službami skupinového volání (Program rodina nebo VPN) nejsou povoleny. Pokud však máte na svém účtu více čísel a mezi nimi žádnou obdobnou službu, můžete bez problémů aplikovat Program Kamarádi na všechny čísla.